WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

03 januari 2005

Groeiende interesse voor weblogs

Het aantal mensen dat weblogs leest is in 2004 aanmerkelijk gestegen. Van de online volwassen Amerikanen gaf afgelopen november 27 procent aan blogs te lezen. In februari was dit nog maar 17 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Pew Internet en American Life Project. Lang niet alle internetters zijn echter op de hoogte van het fenomeen blogs. Slechts 38 procent van de Amerikaanse internetgebruikers weet wat een blog is. Slechts vijf procent van de online Amerikanen gebruikt RSS software die het lezen van blogs vereenvoudigt.

Lees het volledige rapport The State of Blogging (pdf)

2 reacties:

Blogger webnoise zei...

als er in Amerika slechts 5% van de weblog lezers gebruik maakt van RSS: wat zou dat percentage dan in NL zijn? RSS heeft nog een lange weg te gaan..

04 januari, 2005 10:23  
Blogger Arnoud zei...

Ik weet niet wat het percentage in Nederland is, maar de tussenstand van de (lopende) webpoll van PCM geeft aan dat 33% meer dan 1 rss-feed volgt. Dit zijn natuurlijk geen harde gegevens. Alleen bezoekers van PCM stemmen (als ze zin hebben), de doelgroep is niet representatief voor de normale internetgebruiker enz. enz. De tussenstand staat op het volgende adres:
http://www.pcmweb.nl/poll_uitslag.jsp?rubriek=pcm_rubriek_home&action=View&antw=

05 januari, 2005 09:10  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina