WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

30 mei 2006

Top 100 Nederlandse weblogs

PCPlein.nl heeft een update van de Top 100 Nederlandse weblogs volgens Alexa.com gedaan. Volgens deze ranking is Flabber wederom de nr.1 weblog van Nederland. Top 100 lijsten zijn altijd leuk en dat Flabber op 1 staat is best mogelijk, maar als je naar de unieke bezoekers kijkt dan krijg ik toch twijfels.

Volgens PCPlein heeft Marketingfacts zo'n 85.000 unieke bezoekers per dag, terwijl uit de statistieken van MF blijkt dat ze er 80.000 per maand hebben. Een klein verschil van 2,4 miljoen unieke bezoekers per maand (of 77.000 per dag).

Onder de lijst van de Top 100 Nederlandse weblogs staat wel te lezen; "Alle waardes zijn schattingen (eigen formules met gebruik van basis-informatie gevonden op het web) ...", maar blijkbaar hebben ze het stukje basis-informatie bij Marketingfacts ff gemist.

Ach, het is maar een ranking en over elke ranking valt wel wat te zeiken. Misschien ben ik gewoon geirriteerd dat mijn blogs niet in de Top 100 staan... (terwijl ze er wel thuishoren ;-)

[Lunchpauze via Zesser]

3 reacties:

Anonymous Pieter zei...

D'r klopt gewoon geen hout van dat onderzoek. Flabber heeft nota bene twee openbare tellers op zijn site staan waaruit blijkt dat het dagelijks gemiddeld zo'n 75.000-80.000 unieke bezoekers heeft. Da's fors, maar als je ondanks die openbare tellers met het dubbele aan komt zetten, kun je alleen maar concluderen dat het onderzoek werkelijk van geen kant deugt.

Maar goed, dat krijg je als je afgaat op Alexa. Hun toolbar - waarmee ze de metingen verrichten - kent in Nederland nauwelijks gebruikers dus de resultaten zijn onbetrouwbaar en slaan door in de richting van doorgewinterde internetters (vandaar ws. de hoge score voor Marketingfacts).

ALs ik PCplein was zou ik deze lijsten maar staken want ze maken zichzelf belachelijk zo.

31 mei, 2006 07:51  
Anonymous Remondo zei...

Ik zocht je ook al in de lijsten... misschien een nieuw lijstje maken ;-)

31 mei, 2006 08:44  
Blogger Redstar zei...

Die Page ranking valt idd te bespreken volgens mij. Google heeft zo wie zo een probleem met het bijwerken van hun pagerank. Kom op, we linken elkaar gewoon, en we stijgen weer wat :-)

11 december, 2007 14:05  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina