WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

13 januari 2007

Geld verdienen met je weblog

Geld verdienen met je weblog? Vergeet het maar, je kan beter gaan schoonmaken!
In mijn omgeving moet ik nogal eens uitleggen hoe ik inkomsten krijg uit m'n websites en bij sommige personen zie je dan de dollar-tekens in de ogen komen. Natuurlijk is het leuk om elke maand van Google een klein beetje geld op je rekening te krijgen, maar ze vergeten nog wel eens dat je er ook wat voor moet doen. En dat je je hostingkosten + domeinnaam moet betalen.

Als je een weblog start, dan zal je eerst heel veel tijd moeten investeren. Het begint al bij het opzetten van een blog: tool, design, structuur, onderwerp, statistieken, aanmelden bij directories etc. etc. Daarna zal je ook de zichtbaarheid en populariteit van je blog moeten verhogen; reageren op andere blogs, praten met mensen, enz.

En dan sla ik het belangrijkste ff over, de inhoud! Je zal in het huidige Web 666 (sorry, Web 2.0) tijdperk met miljoenen blogs toch echt wat zinnigs moeten melden, anders verdwijn je in het grote zwarte gat.

Uiteindelijk komt bloggen maar op één ding neer en ik denk dat velen het hiermee eens zijn: Passie
Je gaat alleen bloggen als je het onderwerp leuk vind en je blijft bloggen omdat je waardering krijgt.

Geld verdienen met je weblog
Met advertentie-netwerken zoals Google Adsense is het voor bloggers heel eenvoudig om geld te verdienen met je weblog. Je meld je aan, plaatst een scriptje op je pagina's en laat het geld maar binnenstromen.

Vergeet het maar, als je blogt om geld te verdienen, dan kan je beter een andere carriere-stap overwegen; ga 's avonds lekker schoonmaken!
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar reken maar eens uit hoeveel geld je moet verdienen om alleen al je geïnvesteerde tijd terug te krijgen. Een beetje weblogger spendeert al gauw een 5 uur (lage schatting) per week aan z'n blog. Dat is 20 uur per maand en met een lullig uurtariefje moet je blog dus al 200euro per maand opleveren.
Kortom, alleen passie mag een drijfveer zijn achter een blog.

1 + 1 = 2
Om geld te verdienen heb je bezoekers nodig en hopelijk zitten daar een paar bij die op een advertentie klikken. Even uitgaande van een klik-percentage van 3% en een gemiddelde advertentie-waarde van 20 cent heb je aardig wat bezoekers nodig.
200 euro / 20 cent = 1000 klikken
1000 klikken is 3%, dus ruim 33.000 bezoekers per maand.
Succes met opbouwen van zo'n publiek, dat gaat nooit lukken met 5 uur per week :-)
Of doe ik iets verkeerd???

(Wil je ook geld verdienen met je weblog en je maakt nog geen gebruik van Google AdSense, meld je dan aan via het grijs-groene bannertje in de rechterkolom...)

9 reacties:

Anonymous Petra zei...

Als je bloggen echter ook gebruikt als PR en Marketingtool waardoor je je specialisme waar je ook je geld mee verdient mee uitdraagt kan dat meer klanten en omzet tot gevolg hebben, maar dat is niet te meten in pageviews en bannerclicks.
Voeg aan passie nog even discipline toe als je wilt om enig succes te kunnen hebben plus kennis inderdaad over je onderwerp en een schrijfstijl die een breed publiek aanspreekt.
Netwerken, de blogosfeer volgen, ontwikkelingen bijhouden....rare hobby best wel dat bloggen (maar wel leuk):-)

13 januari, 2007 19:42  
Anonymous Marc zei...

Tja, een aardige post, dat ten eerste. En ook wel herkenbaar. Wat mij betreft is de enige drijfveer ook passie, al noem ik het "lol in het schrijven hebben", maar dan bedoelen we waarschijnlijk hetzelfde.

Ik heb bewust geen ads geplaatst omdat ik deze berekening ook wel eens had gemaakt. Maar ook omdat ik ads redelijk storend vindt, althans wel dwars door postings heen. Aan de zijkant van een blog vind ik het nog niet zo erg.

En toch zijn ze er, die diehards, zoals Daren Rowse die beweert er wel een inkomen aan over te houden. Maar ook daar moet een stuk passie achter zitten, anders hou je het alsnog niet vol, lijkt me.

13 januari, 2007 21:05  
Anonymous Sander zei...

Er zijn wel makkelijkere manieren om geld te verdienen met internet, moet je geen log voor starten nee... Zo weer een paar minuten van de 5 uur af.

26 januari, 2007 16:14  
Blogger Sven zei...

check adhese met campagnes op lvb.net, coolz0r, monuments e.a. ... :-)

07 februari, 2007 12:07  
Blogger Arnoud zei...

@Sven. Ik heb ook AdMatch-campagne draaien op m'n website en kwam er vanochtend achter dat zij gebruik maken van het Adhese-netwerk. Althans, ik zag adhese in de url staan...

19 februari, 2007 21:57  
Anonymous Niels zei...

Tsja, het is allang geen geheim meer dat we een centje kunnen bij verdienen, daardoor zie je ook veel van die onzinblogs verschijnen.

28 februari, 2007 08:43  
Anonymous Karel zei...

Er valt zeker leuk geld te verdienen met het internet. Ik gebruik Infoyo ook een leuke manier van schrijven zonder een blog te gebruiken. Daarnaast verdien je direct de helft van de inkomsten van Adsense. Misschien wel iets minder als bij een blog, maar het werkt sneller en kost minder moeite. Zou eigenlijk niet weten hoe ik zelf een blog moet opzetten.

11 september, 2008 09:01  
Blogger mr_damian_p zei...

Dit is niet de enigste manier om geld te verdienen door middel van bloggen. Er zijn al zat mensen die genoeg geld verdienen door slimme marketing etc. Ik probeer ook uit te leggen hoe je meer geld kan verdienen door midden van bloggen op mijn site.

Damian
- http://www.geldblogger.nl

27 oktober, 2008 00:43  
Anonymous Ilonka zei...

Adsense of tekstlinks zijn natuurlijk niet de enige manier om inkomsten te halen uit je blog. Wil je echt geld verdienen, zorg dan dat je een eigen produkt hebt.

09 november, 2008 18:21  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina