WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

25 mei 2008

Bye Bye Bol.com

Bol.comBeste Bol.com, we hebben een aantal jaar een leuke samenwerking gehad, maar nu is het toch tijd om afscheid te nemen. Begin april heb je aangegeven dat ik moest overstappen naar het nieuwe partnerprogramma, het oude Bfast werd vervangen door TradeDoubler.

Misschien voor jullie goed nieuws, maar ik werd er niet echt blij van. Gedurende onze samenwerking heb ik met plezier heel veel linkjes aangemaakt naar Bol.com producten (vnl boeken) en zelfs overzichten gemaakt met boeken over marketing en gezondheid (diabetes,overgewicht). Dit allemaal als service richting mijn lezers en natuurlijk om zelf ook een centje te verdienen.

Links aanpassen
Logisch dat ik nu al deze linkjes moet aanpassen, maar als je een paar honderd linkjes moet aanpassen kost dat nogal wat tijd; ISBN-nummer opzoeken, code genereren en vervangen. En een extended replace is helaas niet mogelijk. Jullie hebben na wat mailwisselingen aangeboden om de codes te genereren, mits ik een lijst oplever met de ISBN-nummers. Mooi aanbod, maar dan moet ik nog steeds 100+ ISBN-nummers knippen en plakken. Daarnaast hebben we al zo een lange samenwerking dat ik vooral oude ISBN-10 nummers heb en jullie alleen de nieuwe ISBN-13 nummers accepteren. Daarnaast vind ik de userinterface van TradeDoubler werkelijk dramatisch en raak ik hier gefrustreerd van.

Tijd is kostbaar
Kortom, het overzetten gaat me heel veel tijd kosten en zoals jullie ook weten, tijd is kostbaar. Als ik nou honderden euro's zou verdienen, dan zou het misschien een ander verhaal zijn, maar voor die 10-20 euro per maand ga ik echt niet al die linkjes omzetten. Helaas geen service meer voor mijn bezoekers, maar of die het echt zullen missen is de vraag.

Eind april ben ik een uurtje beziggeweest om alle linkjes (op een paar na) te verwijderen, misschien hadden jullie het al gemerkt aan de 300-500 euro dip in de totale omzet de afgelopen maand ;-), en is er een einde gekomen aan onze samenwerking. Ik hoop het niet, maar ik kan me heel goed voorstellen dat jullie een gigantische dip in de omzet vanuit het partnerprogramma hebben omdat meer gebruikers van het partnerprogramma besloten te stoppen.

Het was een prettige samenwerking, waarvoor dank, maar het is nu toch goodbye, au revoir, auf wiedersehen, tot ziens...

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina