WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

25 mei 2008

Gratis linkliefde voor Blog50

Blog50Begin oktober 2007 lanceerde YellowLemonTree de Blog50, een overzicht van de populairste Nederlandstalige weblogs. Natuurlijk introduceerde de Blog50 de Blog50-buttons om op je eigen website te laten zien hoe hoog je in de rankings staat. Leuk voor de weblogs, maar tevens leuk voor de Blog50 die daardoor linkliefde krijgt.

Linkliefde moet je verdienen en in het geval van een ranking is dat heel eenvoudig, je moet het overzicht actueel houden. En met dat laatste heeft de Blog50 wat problemen, het laatste overzicht is van februari 2008. De Blog50 krijgt dus heel veel linkliefde zonder daar iets voor terug te geven.

Er zijn nu twee opties:
1. De Blog50 zorgt voor en actueel overzicht
2. Weblogs verwijderen de Blog50-buttons (en geven eventuele linkjes een condoompje)
Ik heb ze vorige maand nog een mailtje gestuurd, maar heb daar geen antwoord opgekregen. Optie 2 geniet dus mijn voorkeur...

Update 27-05-2008: De Blog50 stopt (voorlopig)
De Blog50 stopt (voorlopig) met het samenstellen van de maandelijkse lijst van populaire weblogs van Nederland en Belgie.

Een klein jaar geleden zijn we ambitieus van start gaan met deze unieke lijst. Haperende api's, technische storingen en veranderende rankings van de externe rankingsites maken het elke maand weer lastig om een gelijktijdig meetmoment te pakken. Een hoop redactiewerk, dat elke maand weer voor veel bloed, zweet en tranen zorgt om de lijst samen te kunnen stellen. Op dit moment kunnen we niet de kwaliteit leveren die we in eerste instantie voor ogen hadden. Daarom hebben we besloten om (vooralsnog) te stoppen met de samenstelling van de lijst. We willen alle trouwe lezers bedanken voor hun bezoek en steun aan de website. In de nabije toekomst zullen we wellicht een doorstart gaan maken met de lijst. We houden je op de hoogte!

Team Blog50

1 reacties:

Anonymous Fred Zelders zei...

Zelfde ervaring.

Ik heb wijzigingen doorgegeven omdatde url van mijn blog en bijbehorende webfeed veranderd is.
Tot twee maal toe.

Never nooit een (re)aktie.

SLECHTE ZAAK!

De Badge is dus al lang van mijn blog verdwenen.

26 mei, 2008 13:02  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina