WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

31 maart 2006

Blanke vla moet uit de schappen!

Eindelijk weer eens een vrijdagnieuwtje :-)

De jongerenwebsite webmuur.nl is een actie gestart om de blanke vla uit de schappen te krijgen. De initiatiefnemers vinden het niet kunnen dat de negerzoen uit de winkel is gehaald. "Als de negerzoen de winkel uit moet, dan ook de blanke vla."

» Blankevla.nl


24 maart 2006

Bol.com wint Thuiswinkel Award 2006

Thuiswinkel AwardsGisteren zijn de Thuiswinkel Awards 2006 uitgereikt. Volgens de vakjury is Bol.com de beste webwinkel en Bol.com kreeg daarnaast ook de Publieksprijs in de categorie multimedia. FBTO won de zilveren vakprijs en Wehkamp kreeg de bronzen thuiswinkel award.

Tussen 28 januari en 22 maart hebben 200.000 consumenten 849.166 stemmen uitgebracht via de website van de Thuiswinkel Awards.

» Thuiswinkel Awards

En Bol.com speelt meteen in op het winnen van de Thuiswinkel Award, t/m zondag 26 maart rekenen ze geen verzendkosten over een bestelling.


17 maart 2006

De gebruiker centraal

Gebruiker centraal


08 maart 2006

212 Amsterdam - Marketeers en webcams

212AmsterdamVolgende dinsdag is er weer een 212 Amsterdam en het onderwerp is "Wat kunnen marketeers met 1.8 miljoen webcams?".

Nu breedband gemeengoed is geworden, gebruiken veel internetters webcam in hun communicatie. Tieners gebruiken het als vervanging van chatten. Families gebruiken het om over grote afstand met elkaar in contact te blijven. Maar wat kunnen marketeers met een webcam?

Volgende week dinsdag wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden aan de hand van concrete voorbeelden en cases. Van service tot viraal, de mogelijkheden zijn eindeloos.

212 Amsterdam wordt gehouden in het Felis Meritis in Amsterdam en de toegang is gratis. De presentatie begint om 19:30 met aansluitend de borrel. Meer informatie op 212 Amsterdam.


Postzegelblog gelanceerd

PostzegelblogVandaag is de Postzegelblog gelanceerd. Als je ge´nteresseerd bent in postzegels of als je postzegels verzamelt, dan kun je vanaf nu op Postzegelblog alles vinden over deze kleine kunstwerkjes.

Met de Postzegelblog wil TPG Post verzamelaars en andere ge´nteresseerden op de hoogte houden van al het postzegelnieuws. Dat gebeurt onder meer door dagelijks postzegelnieuws, een agenda voor beurzen en veilingen en een prikbord waarop bezoekers eigen advertenties kunnen plaatsen.

Tevens is de Postzegelklikker gelanceerd, een handige tool waarmee je gratis, gemakkelijk en snel op de hoogte blijft van:
- het laatste nieuws over postzegels
- de laatste postzegeladvertenties op vraag & aanbodsites
- de postzegelfotoĺs die anderen op internet plaatsen
Je kiest zelf je favoriete nieuwsbronnen en je krijgt het laatste nieuws automatisch, snel en eenvoudig op je je eigen computer.


06 maart 2006

Firefox - 150 miljoen downloads

Firefox is afgelopen vrijdag voor 150 miljoenste keer gedownload.

Op 26 februari 2005 werd de 25 miljoen-grens bereikt, op 29 april de 50 miljoen-grens, op 26 juli de 75 miljoen-grens en op 20 oktober 2005 ging de populaire browser door de 100 miljoen-grens.

Dit betekent overigens niet dat er 150 miljoen Firefox-gebruikers zijn, de update-versies worden ook als download meegeteld.

» 150 million and counting!


03 maart 2006

Usability Award 2006

Usability Award 2006De jaarlijkse Usability Award heeft tot doel om aandacht te vragen voor de gebruikersvriendelijkheid van websites. Daarnaast is het doel partijen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van web initiatieven te stimuleren om gebruikers als uitgangspunt te nemen.

De aanmeldperiode voor de Usability Award 2006 loopt tot en met 26 maart 2005 2006. Na 26 maart beoordeelt de publieksjury de aangemelde websites; de tien best beoordeelde websites worden genomineerd voor de eindronde. Rond half april worden de 10 genomineerde websites bekend gemaakt. De vakjury wijst uiteindelijk een winnaar aan, waarvan de bekendmaking rond eind april plaats vindt.

Eerdere winnaars van de Usability Award:
2005 - Philips
2004 - Funda
2003 - VROM en Wehkamp
2002 - Postbus51
2001 - Nu.nl

» Aanmelden Usability Award 2006


02 maart 2006

Google AdSense verbetert voorwaarden partnerprogramma

Google AdSenseEind januari paste Google AdSense plotseling de voorwaarden van het partnerprogramma aan. De periode om geld te verdienen aan een nieuwe AdSense-gebruiker die zich had aangemeld via jouw website ging van onbeperkt naar 90 dagen.

Google AdSense heeft hier veel commentaar op gehad en verhoogt deze periode nu naar 180 dagen.

» Time limit for AdSense referrals earnings is now 180 days