WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

24 februari 2007

Yahoo op de hoogte van aantal kliks op AdSense

Ik ben al een hele tijd gebruiker van MyBlogLog en hiermee kan je het aantal en het soort uitgaande kliks meten. Sinds enige tijd zie je ook het aantal kliks op AdSense-advertenties. Ik weet dus precies welk formaat advertentie populair is (468x60) en hoeveel erop geklikt wordt (te weinig). En nog mooier: je kan zien op welke pagina op een advertentie geklikt is! En dat is informatie die Google AdSense zelfs niet prijs geeft.

Nu kwam ik een bericht bij JenSense tegen en dit geeft toch wel een nieuw inzicht (of niet). Begin januari is MyBlogLog overgenomen door Yahoo!. En Yahoo! beschikt nu dus over de klik-percentages van hun grootste concurrent. Zal Yahoo de data gebruiken om hun eigen Publishers-programma te verbeteren? Geen idee, misschien beschikt Google wel weer over de klikpercentages van YPN omdat websites Google Urchin gebruiken.


23 februari 2007

Official Google Blog is geen weblog

Heb ik zojuist een bericht over dat Google tekst en uitleg geeft over de werking van de zoekmachine via hun weblog, kom ik er daarna achter dat het eigenlijk helemaal geen weblog is!

Bij de Official Google Blog kan je niet reageren en ik vind dat toch één van de essentiele kenmerken van een weblog. Het geldt trouwens voor alle weblogs van Google, zie bijv. de Nederlandse Google AdSense Blog.


Google geeft uitleg over werking zoekmachine

Kijk, daar heb je (ook) een weblog voor; je bezoekers informeren over hoe je eigen product/dienst werkt...

Google heeft gisteren en vorige maand tekst en uitleg gegeven over de robots.txt en de werking van het crawlen. Dit staat allemaal al beschreven in het webmaster-gedeelte bij de zoekmachine, maar de blog is een mooie manier om het nogmaals onder de aandacht te brengen.

» The Robots Exclusion Protocol
» Controlling how search engines access and index your website


Pageflakes

PageflakesBij Pageflakes kan je je eigen persoonlijke startpagina aanmaken.

Pageflakes is an easy and fun way to get everything you love on the web right here on your personal homepage. You can arrange the sections you see here - 'flakes' - any way you want. Just drag and drop them anywhere!
De werking verschilt niet veel van een MyYahoo of Google GI, vooral het eenvoudige en strakke design sprak me in eerste instantie aan.

» Pageflakes


22 februari 2007

Humor op MF

Ik ben een fan van MarketingFacts en over het algemeen hebben ze kwalitatief goede berichten, maar vandaag zaten er toch wel twee twijfelgevalletjes tussen...

Lees eerst Submission, bij mij zaten m'n hersenen direct in de knoop, om daarna met een glimlach te eindigen bij Senseo - Inspired by Startpagina. Lees vooral de reacties!


Marktaandeel RSS-readers

FeedBurner heeft (eindelijk) een update gegeven van het marktaandeel RSS-readers.

» FeedBurner's View of the Feed Market


18 februari 2007

Google adverteert voor eigen services

Ik gebruik regelmatig Sitemaps van Google om eventuele problemen met het crawlen/indexeren van mijn website snel te ontdekken. Aangezien ik het webadres van Sitemaps altijd vergeet zoek ik gewoon op het woord "sitemaps" in Google. Wat me elke keer blijft verbazen is dat je een gesponsorde koppeling van Google zelf krijgt op het woord Sitemaps. En dat terwijl ze zelf op positie nr. 1 staan, dat is volgens mij toch echt weggegooid geld!

Google - Sitemaps

En ze doen het ook op woorden zoals blogger, video en gmail, vreemd...


17 februari 2007

Google laat aantal RSS-abonnees zien

Google laat sinds vandaag het aantal RSS-abonnees zien. Dit houdt in dat je in je RSS-statistieken niet meer alleen 1 abonnee voor Google Reader en Google Gepersonaliseerde homepage ziet, maar het echte aantal gebruikers er achter. Dit geldt in ieder geval voor FeedBurner-gebruikers, daar was het nooit zichtbaar en nu wel, ik weet niet of het mogelijk is om het echte aantal GoogleReader-gebruikers uit je logfiles te halen.

Omdat het echte aantal gebruikers nu zichtbaar is geworden heb ik een gigantische stijging in het aantal RSS-abonnees en zo te zien heb ik 70+ Googlers. Had ik gisteren nog 292 abonnees, vandaag zijn het er 354. En het is toch echt een zaterdag!

Hebben jullie ook een stijging in RSS-abonnees gezien?


11 februari 2007

Google AdSense verbetert voorwaarden verwijzingen

Google AdSense heeft een nieuw vergoedingsschema geïntroduceerd voor de AdSense en AdWords verwijzingen. Ze hebben veel commentaar gehad op het feit dat het moeilijk was om geld te verdienen met deze verwijzingen en daarom hebben ze vanaf 1 februari een nieuwe vergoedingsstructuur:

AdSense verwijzingen
1. Wanneer een uitgever zich inschrijft voor Google AdSense via uw verwijzing en binnen 180 dagen na aanmelding zijn eerste $ 5 verdient, ontvangt u een vergoeding van $ 5.

2. Wanneer dezelfde uitgever $ 100 verdient binnen 180 dagen na aanmelding en in aanmerking komt voor uitbetaling, ontvangt u een vergoeding van $ 250.

3. Als u, binnen elke willekeurige periode van 180 dagen, 25 uitgevers naar ons programma verwijst en deze ieder binnen 180 dagen na aanmelding meer dan $ 100 aan inkomsten genereren en in aanmerking komen voor uitbetaling, ontvangt u een beloning van $ 2000 (u kunt maximaal 1 bonus-uitbetaling per jaar ontvangen)

AdWords verwijzingen
1. Wanneer u een adverteerder verwijst die binnen 90 dagen na aanmelding $ 5 besteedt (bovenop de verplichte $ 5 voor aanmelding), ontvangt u een vergoeding van $ 5.

2. Wanneer dezelfde uitgever $ 100 besteedt binnen 90 dagen na aanmelding, ontvangt u een vergoeding van $ 40.

3. Als u, binnen een willekeurige periode van 180 dagen 20 adverteerders verwijst die ieder meer dan $ 100 besteden binnen 90 dagen na aanmelding, ontvangt u een beloning van $ 600 (u kunt maximaal 1 bonus- uitbetaling per jaar ontvangen).

De bovenstaande regelingen gelden ook voor gebruikers die reeds door u verwezen zijn, maar nog niet de nieuwe betalings- of inkomstendrempel bereikt hebben.
Dit is toch wel een (lichte) verbetering van het partnerprogramma, nu krijg je in ieder geval nog 5 dollar bij een AdSense-verwijzing in plaats van niets.... (Wil je ook geld verdienen met je weblog en je maakt nog geen gebruik van Google AdSense, meld je dan aan via het grijs-groene bannertje in de rechterkolom...)

Gerelateerd nieuws
- Geld verdienen met Google AdSense aanmeldingen
- Google AdSense past voorwaarden partnerprogramma aan
- Google AdSense verbetert voorwaarden partnerprogramma
- Geld verdienen met Google AdWords aanmeldingen


01 februari 2007

MarCom Top 100 Megadaler!

MarCom top 100Ik ben 36 plaatsen gezakt in de MarCom Top 100! Ik sta nu op een 59ste plek en de daling komt vooral door een lagere PR en een lagere waardering van MF. Ik heb wel drie voorkeursstemmen (waarvan één van mezelf) extra gekregen. Naast Fred zijn er dus nog twee andere "gekken" ;-)

De waardering van MF is zeer waarschijnlijk afgenomen vanwege de lage post-frequentie. Ik ben inderdaad minder gaan copy-pasten en meer de diepte ingegaan (ik heb toch echt niet de tijd om dit meerdere keren per week te doen), maar blijkbaar is post-frequentie toch heel belangrijk.

Ach, visueel is de 59ste plaats beter dan 23ste, heerlijk zo'n tweekolomsmodel. Hopelijk kan ik volgende maand stijgen naar plaats 51 :-).