WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

30 september 2004

DM groeit in 2005 met 3%, bestedingen nieuwe media

Forrester heeft in samenwerking met FEDMA in Q2 van 2004 een Europees onderzoek gehouden onder 124 direct marketeers. De belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn:
 • Europese DM-ers verwachten dat hun budget in 2005 met 3% stijgt.
 • Ze besteden ongeveer evenveel aan nieuwe media als aan traditionelemedia, ondanks dat driekwart verwacht dat het web, email en mobile marketing steeds effectiever zullen worden. Maar ze zetten de nieuwe kanalen nog niet meer dan in 2004 in.
 • Internet is het op 2 na belangrijkste kanaal geworden na direct mail. 45% gebruikt banners en search engine-marketing ten behoeve van de promotie van producten en diensten. SMS-marketing heeft ze nog niet overtuigd. Slechts 7% heeft voor mobilemarketing een plek ingeruimd in de marketing-mix.
 • Elk kanaal heeft een sterk punt. Elektronische kanalen zijn vooral geschikt om leads en consumenten-data te verkrijgen, TV is vooral geschikt voor merkenbouw en imago (maar dat is niets nieuws). Direct mailings scoren het hoogst voor het bouwen van merk-loyaliteit, lead-generatie, en het verzamelen van consumenten-data.
  [Admanager.nl]


 • 29 september 2004

  Doorklik-fraude

  As PPC online advertising increases, so does click thievery—attempts by fraudulent operators to prey on PPC advertising for their own benefit. Based on the experience of clients over the past two years, as much as 50% of PPC advertising in some very competitive categories may be attributable to click fraud, says Dimitri Eroshenko, CEO of web analytics firm Clicklab.

  Lees verder bij InternetRetailer.com


  28 september 2004

  Yahoo geeft website nieuw gezicht

  De portal van Yahoo ondergaat dinsdag de grootste facelift in twee jaar. [WebWereld]

  De website gaat van een Amerikaanse look & feel naar een wat meer Europese stijl. Het mooiste is dat je (nu nog) kan switchen tussen de oude en de nieuwe versie
  » Screendump oude look & feel
  » Screendump nieuwe look & feel
  en dat je uitleg kan krijgen over de veranderingen

  Philips heeft recent zijn website aangepast en geeft de gebruiker ook informatie over de veranderingen.


  Bedrijf claimt 100 procent veilige e-mail

  Een Brits bedrijf claimt het ei van Columbus te hebben om e-mail 100 procent te kunnen beveiligen tegen pottenkijkers en virussen. Eén van de ideeën achter de dienst van het bedrijf Jeftel is dat e-mail alleen te lezen is voor de verzender en ontvanger. Normaal gesproken wordt e-mail verstuurd via servers van meerdere providers. Hierbij worden kopieën van het bericht op de systemen opgeslagen. Er is echter een nadeel. De e-mail is pas echt veilig als zowel de verzender als de ontvanger gebruikmaken van de technologie van Jeftel. Alleen dan wordt de mail via het eigen e-mailsysteem verstuurd en niet via diverse mailservers van providers.

  [WebWereld]


  27 september 2004

  RSS & voetbal, geen goede combinatie

  RSS is hot en bijna elke nieuwssite, weblog, marktplaats en community heeft wel een RSS-feed. Maar hoe zit het dan met de voetbal-websites? Uit een korte test blijkt dat geen van de Holland Casino Eredivisie clubs gebruik maakt van RSS-feeds. Ze hebben wel allemaal een dagelijkse nieuwsvoorziening. Aangezien geen van de clubs een RSS-feed heeft, is er tevens gekeken naar de aanwezigheid van een nieuwsbrief. Het merendeel van de clubs 'brengen' het nieuws naar hun fans. Alleen AJAX, PSV, FC Utrecht, NEC en AZ hebben geen nieuwsbrief.

  Ajax: geen RSS, geen nieuwsbrief
  PSV: geen RSS, geen nieuwsbrief
  FC Utrecht: geen RSS, geen nieuwsbrief
  NEC: geen RSS, geen nieuwsbrief
  AZ: geen RSS, geen nieuwsbrief
  FC Groningen: geen RSS, wel nieuwsbrief
  Feyenoord: geen RSS, wel nieuwsbrief
  RBC Roosendaal: geen RSS, wel nieuwsbrief
  Willem II: geen RSS, wel nieuwsbrief
  Vitesse: geen RSS, wel nieuwsbrief
  NAC Breda: geen RSS, wel nieuwsbrief
  De Graafschap: geen RSS, wel nieuwsbrief
  FC Twente: geen RSS, wel nieuwsbrief
  RODA JC: geen RSS, wel nieuwsbrief
  sc Heerenveen: geen RSS, wel nieuwsbrief
  ADO Den Haag: geen RSS, wel nieuwsbrief
  FC Den Bosch: geen RSS, wel nieuwsbrief
  RKC Waalwijk: geen RSS, wel nieuwsbrief


  Checkboxes vs Radio Buttons

  1. Radio buttons are used when there is a list of two or more options that are mutually exclusive and the user must select exactly one choice. In other words, clicking a non-selected radio button will deselect whatever other button was previously selected in the list.
  2. Checkboxes are used when there are lists of options and the user may select any number of choices, including zero, one, or several. In other words, each checkbox is independent of all other checkboxes in the list, so checking one box doesn't uncheck the others.
  3. A stand-alone checkbox is used for a single option that the user can turn on or off.

  Sounds simple enough, right?

  [Jakob Nielsen's Alertbox, September 27, 2004]


  25 september 2004

  Woensdag Wokdag

  Sterk concept, interessante case, boeiende presentatie! De presentatie van Conimex, de winnaar van De Nationale E-mail Publishing Award 2004, en bijna alle andere presentaties tijdens de conferentie staan nu online bij MediaPlaza.
  En bij Conimex zorgen meteen voor de follow-up!!! Dit stond in de Wokmail van afgelopen woensdag 22 september.
  De Conimex Wokmail heeft vorige week de E-Mail Publishing Award 2004 gewonnen, de prijs voor het de beste digitale nieuwsbrief. De jury prees onder andere de functionaliteit en het uiterlijk van de wokmail. We zijn natuurlijk erg blij met deze prijs, maar zonder jullie enthousiaste reacties en opmerkingen zou er
  natuurlijk niet eens zo´n goede Wokmail zijn! We willen je daarom enorm bedanken en we hopen dat je ook het komende jaar weer zult genieten van onze wokrecepten en speciale Wokmail abonnee acties.

  Met jouw hulp kunnen we nog beter inspelen op je wensen in de toekomst. Wij zouden het daarom erg fijn vinden als je ons zou willen helpen door een vragenlijst in te vullen. Dit kost ongeveer 5 minuten en je maakt bovendien kans op een van de 5 Conimex pakketten.


  24 september 2004

  Blogging for dollars

  Een mooi artikel op ProBlogger over geld verdienen met je weblog:
  Will blogging produce millionaires? Can blogging financially provide people with a full time earning capacity? Will we see more and more professional bloggers? Can and should blogs earn money? An increasing amount of people are writing about making money from Blogging. There is a quite a bit of debate about the legitimacy of doing so.
  » Blogging for Dollars


  Nieuwe Audi SUV: Q7

  Gisteren stond er op de AutoTelegraaf een artikel over de nieuwe Audi SUV. Helaas geen afbeelding van de nieuwe auto, alleen een model waarop deze nieuwe SUV wordt gebaseerd. Dus snel naar de Audi-website om daar meer te lezen over de Q7. Maar helaas, niets te vinden.... Ben benieuwd hoelang het duurt voordat er iets staat.


  22 september 2004

  Nieuwe RSS-feed

  Omdat ik toch wel benieuwd ben naar de statistieken van mijn RSS-feed ben ik overgestapt naar FeedBurner. Dit betekent wel dat iedereen een aanpassing moet doen in hun RSS-reader. Het nieuwe adres is::
  http://feeds.feedburner.com/Webdrain


  Kleur toepassen op websites

  Aangeleerd of niet, kleur maakt emotie los en kan je daardoor blij of boos, verrast of verveeld, ongemakkelijk of prettig laten voelen. Dit principe kun je prima toepassen op websites door een kleurenschema te maken dat de gewenste emotie oproept. De eerste stap is om niet bij de kleur zelf te beginnen, maar bij de boodschap van de website. Wordt het een zakelijke presentatie of moet de website juist speels zijn?

  • Oranje is, naast de kleur van alles wat Hollands is, communicatief en waarschuwend. Oranje is feestelijk, inspirerend, smakelijk, interessant en actief. Oranje kan bovendien ervoor zorgen dat dure producten betaalbaar en geschikt lijken voor iedereen. Oranje teksten zijn echter minder goed leesbaar en teveel oranje kan nogal een belasting zijn voor de ogen. Oranje is een warme kleur.

  • Rood is in veel culturen de kleur van het leven en daarom kunnen we rood associeren met dynamiek, vitaliteit en levendigheid. Rood is echter ook gebiedend (het rode stoplicht), alert en zichtbaar. Rood is eigenlijk een kleur met een tegenstelling: aan de ene kant agressief, aan de andere kant romantisch. Door die tegenstelling is rood een nerveuze, onrustige kleur, maar daarom niet minder nuttig.

  • Geel is de kleur van de zon en kernwoorden die daarom goed bij geel passen zijn helder en vrolijk, speels en nieuwsgierig, licht en vrolijk.

  • Groen is overduidelijk de kleur van groei en natuur. Groen heeft geen haast, is uitgebalanceerd en veilig. Groen past bij ontspanning, vrije tijd en kalmte.

  • Paars is een beetje een plechtige, melancholische kleur. Daarnaast wordt paars geassocieerd met luxe, intelligentie en magie. Paars kan ook ijdel zijn en artistiek. Paars is echter wel een koude kleur.

  • Blauw is een veelgenoemde lievelingskleur en is net als rood een beetje tegenstrijdig. Blauw is beschermend en vreedzaam, maar ook koud, technisch, formeel en zakelijk. Blauw staat voor wijsheid, stabiliteit en hoop.

  • Zwart is dan wel geen echte kleur, maar je moet het zeker serieus nemen. Zwart straalt autoriteit en macht uit en is tijdloos en stijlvol. Zwart kan echter ook overweldigend zijn en daarom zul je zwart met mate moeten toepassen.

  • Wit is licht, puur en vooral lekker neutraal. Wit kan overal bij en kun je erg goed gebruiken als achtergrond bij zaken die eruit moeten springen.


  [naar voren]


  21 september 2004

  Google-logo's

  Er is een website met varianten op de officiële Google-logo's: logoogle.com (met dank aan DutchCowboys)
  Dit vind ik een leuke:


  Lees ook mijn eerder log over: Google-logo's in het teken van speciale gebeurtenissen


  20 september 2004

  Controle op e-mailadres


  Deze manier van e-mailcontrole bij het invullen van een 'formulier' had ik nog niet eerder gezien. Normaal gesproken moet je twee keer je e-mailadres invoeren, maar bij Bonasource krijg je een pop-up met het verzoek je e-mailadres te controleren. Ik heb het nog niet getest met een pop-up blokker, maar ik denk dat het dan niet werkt.


  Stuur Balkenende een kaart

  Vanochtend werd er op radio538 gesproken over de actie om Balkenende een kaartje te sturen. "Ga snel naar balkenende.nl en stuur een kaart. Wij leveren de kaarten morgen bij de premier af." Meteen naar de website gegaan en deze ziet er goed uit. Het ontwerp is speels en aantrekkelijk en nodigt meteen uit om een kaart te sturen. En het versturen van de kaart is nog gratis ook. Het leuke concept is van Greetz.nl, die hun positie in de markt voor kaartenservices aan het versterken zijn. De domeinnaam hebben ze voor een dagje gehuurd van een hoveniersbedrijf omdat de domeinnaam 'stuureenkaartnaarbalkenende' pas om 10.00uur kan worden vrijgegeven en ingericht.  19 september 2004

  Hema: eerlijk en duidelijk

  Hema.nl is vernieuwd en op het eerste oog zijn er weinig spectaculaire wijzigingen, maar één ding valt direct op. Ze bieden nog steeds de oude website aan!! Een heldere duidelijke tekst op de startpagina met een keuze voor de nieuwe én oude website. In de nieuwe website zit ook duidelijk het woord 'beta' vermeld, zowel onder het logo als in de URL. Of het echt verstandig is, dat vraag ik me af, maar eerlijk zijn ze wel.


  15 september 2004

  Commercial eerst online en dan pas op TV

  De nieuwe commercial van cosmeticamerk Elizabeth Arden zal eerst online te zien zijn en pas daarna uitgezonden worden op televisie. Het gebeurt steeds vaker dat commercials eerst online te zien zijn en later (als dat al gebeurt) pas op televisie te zien zijn. De commercial waarin voor Britney Spears de hoofdrol is weggelegd, is vanaf vrijdag 17 september op internet te downloaden en bekijken. Website Elizabeth Arden (schattig introotje)


  Moet ik hier blij van worden?

  Emerce: Samenwerking Schoolbank en Intomart Gfk
  Schoolbank.nl en Intomart Gfk gaan samenwerken. Doel van deze samenwerking is om een duidelijker beeld te krijgen van het ledenbestand van Schoolbank.nl om op die manier adverteerders en mediabureaus beter te kunnen bedienen.
  Schoolbank.nl biedt adverteerders op dit moment al de mogelijkheid om de geregistreerden te selecteren op basis van leeftijd, geslacht en postcode. Samen met Intomart Gfk gaat de site een uitgebreider profiel van haar leden opstellen om zo de kwaliteit van het bereik te verhogen.
  Daarnaast kunnen adverteerders straks gericht communiceren met de voor hen interessante doelgroepen. Zodra leden inloggen op Schoolbank.nl zien ze banners en/of aanbiedingen op de site, die op hen zijn toegespitst. Daarmee hebben de plannen van Schoolbank veel weg van gedragstargeting (reclame die aangepast wordt aan het gedrag van websitebezoekers, redactie).

  Ik ga morgen maar even de Algemene Voorwaarden van de website doorlezen en kijken wat ze met m'n e-mailadres gaan doen.


  De Derde Nationale E-mail Marketing Conferentie

  Vandaag werd deze boeiende conferentie in Utrecht gehouden. Rond een uurtje of half zes was de prijsuitreiking van de "De Nationale E-mail Marketing & E-mail Publishing Awards 2004". Na zo'n conferentie ben je toch benieuwd of er al presentaties/foto's online staan en of er een artikel over de winnaars is gepubliceerd. Tot mijn verbazing staat er niets op de website van De Derde Nationale E-mail Marketing Conferentie of op één van de betrokken websites:
  MediaPlaza.nl
  Telecommerce
  en BBP
  Vreemd... Of misschien hebben ze me een e-mail gestuurd?


  Belachelijk

  Vanavond om 20.30uur op op TV bij Veronica de film Toy Soldiers. Het onderwerp?
  De Regis School barst van de kinderen met invloedrijke ouders. Een groep
  criminelen besluit de school te bezetten om zo een goede onderhandelingspositie
  af te dwingen.

  Is het niet in iemands botte hoofd opgekomen om de film uit de programmering te halen en pas over een paar maanden uit te zenden?


  13 september 2004

  Top 10 van tools en toepassingen

  Gemak, genot en gewin bepalen ook op internet steeds meer het succes van nieuwe tools en toepassingen. Gemak dient de mens, mensen zijn op zoek naar handig toepassingen waarmee het leven op internet gemakkelijker wordt gemaakt of waarmee ze tijd kunnen besparen. Genot, het ergens van kunnen genieten en er plezier aan beleven, ook op internet liefst samen met anderen. En tot slot gewin, mensen zijn op zoek naar koopjes, zeker op internet mogen dingen niets kosten, integendeel het moet bij voorkeur geld opleveren.
  Frank heeft een top tien van zijn favoriete tools en toepassingen samengesteld en dit is de top 10:
  1. Koppelingen via Internet Explorer
  2. E-mail via Gmail
  3. Instant Messaging via (Web) Messenger
  4. Koopadvies via Kieskeurig
  5. Tweedehands handelen via Marktplaats
  6. Informatie vinden via Google
  7. Informatie bewaren en delen via Furl
  8. Publiceren via Blogger
  9. "Nieuwsjagen" via Sharpreader
  10. En waar nodig natuurlijk de deur op slot
  De uitleg bij de top 10 kan je vinden op Frankwatching


  10 september 2004

  Uitgevers experimenteren met rss-lezers

  Nieuwsbericht op Emerce: Zowel het Algemeen Dagblad als Nu.nl bieden hun lezers sinds kort een eigen rss-lezer aan. De reader van Nu.nl is inmiddels al 5000 keer gedownload.
  Het AD biedt een basic rss-reader aan, waarbij de gebruiker alleen de nieuwskoppen en intro's van AD-artikelen kan lezen. Ook is het niet mogelijk om instellingen te wijzigen en is er ook geen pop-up alert-functie.
  Nu.nl experimenteert met een iets geavanceerdere reader op basis van technologie van Infocaster . De rss-lezer is opgemaakt in de huisstijl van Nu.nl en biedt de nieuwskoppen aan onder verschillende tabbladen. De gebruiker kan zelf ook tabbladen aanmaken en zijn eigen favoriete feeds invoeren. Een pop-up met doorklikbare links ('Newsflash') waarschuwt als er vers nieuws is.

  Wat is de toegevoegde waarde?
  RSS is voor nieuws-/informatiejunks. Mensen die veel willen weten over één onderwerp of over veel onderwerpen uit verschillende bronnen. Om te voorkomen dat ze veel plekken op het internet moeten opzoeken, hier veel tijd mee kwijt zijn en kans lopen informatie te 'missen', is het met RSS mogelijk om de informatie naar je toe te trekken. Die reader van het AD is dus gedoemd te mislukken. Wat moet je nu met één informatiebron? Ze kunnen het alleen gebruiken voor mensen die de kracht van RSS niet kennen.
  Een branded reader zoals die van nu.nl red het alleen als de gebruikersvriendelijkheid hetzelfde of beter is als die de marktleiders.
  Meer informatie: RSS: De droom van iedere nieuws-junk


  09 september 2004

  Ping-O-Matic


  Met Ping-O-Matic kan je een hele serie weblog-/rss-zoekmachines op de hoogte stellen van het feit dat je website is bijgewerkt.

  » Ping-O-Matic


  06 september 2004

  Archiveren

  Een goed artikel over het archiveren van content op de website van Hendrikx Van der Spek:

  "Een belangrijke positieve eigenschap van een intranet kan de betrouwbaarheidzijn. Een van de redenen dat websites op internet een slechte reputatie hebben, is hun onbetrouwbaarheid. Je weet namelijk maar nooit of de op de sites gepubliceerde informatie daarop wel blijft staan. Daarom pleiten wij voor een duidelijke archieffunctie, zowel op intranetten als op grotere openbare sites op internet."
  "Het is natuurlijk fantastisch als een intranetbezoeker de actuele CAO van zijn organisatie met enkele spreekwoordelijke toetsaanslagen te voorschijn kan halen. Maar als hij op zoek is naar de CAO van 4 jaar geleden, op grond waarvan hij toen enige beslissingen heeft genomen, zal hij het op zijn minst als vreemd ervaren als hij daarvoor naar een stalen kast in de kelder van het gebouw moet afdalen. Hetzelfde geldt voor beleidsstukken, jaarplannen et cetera. "
  Natuurlijk moet je op een intranet alle relevante content behouden, zonde om te verwijderen. Het kan altijd van pas komen en aangezien het een digitaal archief betreft is dit nooit kostbaar. In het nieuwsarchief moet je nog jaren terug kunnen gaan en alle digitale CAO's die er ooit zijn geweest moet je terug kunnen vinden. Maar de hamvraag is HOE? Ga je binnen je intranet een apart gedeelte opzetten onder de noemer 'Archief' of zijn de nieuwsberichten/CAO's van 3 geleden beschikbaar vanuit de actuele versies? En hoe zit het met zoeken? Oude versies beïnvloeden de resultaten van een zoekmachine en worden daarom verwijderd, maar ja dan zijn ze ook niet meer te vinden...
  Het ontsluiten van archief-informatie is bijna een vak apart en je zou er bijna een intranet voor opzetten!

  Lees het volledige artikel "Hoe betrouwbaar is uw intranet?"


  Consumenten bellen liever

  De consumenten geven de voorkeur aan telefoon of live chat wanneer zij een klantendienst contacteren en hebben doorgaans een afkeer van geautomatiseerde antwoorddiensten en 'FAQ'. zo blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Connell Associates.

  Het bureau onderzocht de kwaliteit van de klantendienst via telefoon, geautomatiseerde antwoorddienst, 'Frequently Asked Question', e-mail en live chat. Service via telefoon en via online live chat bleek het meeste bevredigende resultaat te geven. Consumenten raakten er zeker niet gefrustreerd door. Over e-mail hadden de consumenten gemengde gevoelens. Zij vinden het de eenvoudigste manier om vragen te stelen maar bijna de helft was niet zo gelukkig omdat hun geduld danig op de proef werd gesteld. Over de geautomatiseerde antwoordsystemen waren de consumenten helemaal niet te spreken, de meeste vinden ze moeilijk te gebruiken en niet nuttig om de gevraagde informatie te vinden. Zij waren een bron van veel ergernis. Alhoewel het voor bedrijven duurder is om iemand aan de telefoon te zetten, zou dit op termijn wel eens voordeliger kunnen zijn omdat de klantentevredenheid er duidelijk bij wint, stelt het onderzoeksbureau. (6minutes)
  [Marketing Online]


  Toename in zakelijk IM-en en sms-en

  De meeste mensen denken bij Instant Messaging (IM) en sms-jes aan jongeren en jong-volwassenen, maar het gebruik ervan in een zakelijke context groeit sterk. Dit volgens onderzoek van Opinion Reserach Corporation, in opdracht van internetprovider America Online.

  Ook mobiele gebruikers in de VS gebruiken steeds vaker IM of SMS. Het onderzoeksbureau voorspelt zelfs dat in de toekomst de mobiele stemcommunicatie er de dupe van kan worden. Ongeveer 90 procent van de jongeren en jong-volwassen gebruikt op dit moment IM, net als 48 procent van de 55-plus generatie. Bij het werkende deel van de Amerikaanse bevolking ligt het gebruik rond de 70 procent.

  Bijna eenderde van de gebruikers past IM ook toe op het werk. Instant Messaging blijkt een ideale manier te zijn om snel en makkelijk te communiceren. Ongeveer eenderde van de gebruikers gebruikt mobile messaging om in contact te blijven met het hoofdkantoor en om 'on the road' zakelijke beslissingen te nemen. En driekwart van de mobiele zakelijke gebruikers zet IM in wanneer een telefoongesprek te veel tijd gaat kosten. "
  [Marketing Online]


  Lorem Ipsum: tekstbreedtes

  Iedereen die een website maakt, zal rekening moeten houden met de pagina indeling. Dat geldt voor de plaatsing van de elementen (navigatie, afbeeldingen, tekst) en voor de breedte van de teksten in het bijzonder. Het is aangetoond dat van het scherm lezen zeer vermoeiend is voor de ogen. Het risico bestaat dat de ogen weer aan het begin van de regel terecht komen of juist een regel overslaan. Een lange regel op het scherm, is op het scherm nagenoeg onmogelijk. Een tekst over de volle breedte van de maximale resolutie is daarom een doodzonde.

  Om te bepalen hoe een site er uit gaat zien als deze gevuld is met tekst, kan er 'dummy' tekst worden geplaatst. Veel verder dan 'en hier komt de tekst' of het alleszeggende 'bla bla bla' komen de meeste website makers niet. Daarnaast geeft zulke tekst geen goed beeld van de uitstraling van de site, de bladspiegel. De oplossing heet 'Lorem ipsum dolor'.

  Lorem ipsum dolor, is geen programma maar een stuk tekst uit een werk van Cicero, dat in 45 voor Christus geschreven werd. Omstreeks 1500 werd het gebruikt voor het vullen van een boek over lettertypen. Op internet zijn er diverse sites die stukken tekst kunnen genereren. Daarbij is het zaak dat de tekst gerespecteerd wordt en geen herhalende stukken bevat, evenmin mogen er 'vreemde' woorden tussen zitten. Dit laatste wordt vaak als grap toegevoegd. De echte Lorem ipsum dolor generators maken gebruik van de 200 Latijnse woorden en regels voor zin- en woordstructuren.

  De Lorem Ipsum generator op Lipsum.com voldoet aan alle regels. De gegenereerde teksten zijn perfect om een site mee te vullen. Dankzij het feit dat nagenoeg niemand de tekst kan lezen, zullen gebruikers bij een prototype niet afgeleid zijn door de teksten, maar eerder oog hebben voor de uitstraling van de site. Wie uiteindelijk echt gaat schrijven, kan verderop een artikel lezen over de kunst van het schrijven voor het internet.
  Lorem Ipsum generator: http://www.lipsum.com/

  [Bron: SmallZine, Koen Vrancken]  03 september 2004

  Intranet Trends to Watch For

  Een interessant artikel gevonden op Line56.com (met dank aan de weblog van StepTwo) over de volgende stappen en trends voor corporate intranets. In het artikel "Intranet Trends to Watch For" staan de volgende trends genoemd:
  1. Intranets return to the domain of the departments
  2. The records management and the legal departments get involved
  3. All employees become intranet publishers
  4. The corporate telephone directory loses its luster
  5. The new killer app -- the knowledge management tool
  6. Real time information delivery becomes a priority
  7. Information retrieval remains unsolved but there's hope
  8. Employees demand a more aesthetic user experience
  Er zitten een paar open deuren tussen, maar toch boeiend.

  Lees het volledige artikel bij Line56.com


  02 september 2004

  Feestdagen en gebeurtenissen in de stijl van Google

  Google heeft op speciale dagen vaak een ander logo. Ze veranderen het logo aan de hand van speciale evenementen en feestdagen. Denk hierbij aan verjaardagen van bekende schilders tot nationale feestdagen zoals kerst. Ze hadden met de olympische spelen hadden ze bijv. onderstaand logo:


  En op dit logo hebben ze nog 13 varianten!!
  Ben je benieuwd naar het logo van andere bijzondere evenementen en feestdagen? Neem dan een kijkje op Google Holiday Logo's
  (de Nederlandse Google heeft er ook een paar online staan)