WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

16 juni 2008

AdSense opbrengsten mei 2008

Dit jaar gaan alle AdSense-inkomsten van deze blog naar het goede doel. In mei heb ik 19,52 dollar "verdiend" en ik zal deze week 15 euro overmaken naar de Nederlandse Hartstichting.

De opbrengsten van juni gaan naar Stichting Doe een Wens. Doe Een Wens vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Gerelateerd
- AdSense opbrengsten april 2008
- AdSense opbrengsten maart 2008
- AdSense opbrengsten februari 2008
- AdSense opbrengsten januari 2008


15 juni 2008

Vaderdag 2008 - Google Doodle

Google heeft voor vaderdag een speciale Google Doodle:

Google Doodle - vaderdag 2008


01 juni 2008

AdSense in Feedburner-feeds

Eindelijk, na 2 jaar is het zover. AdSense in Feedburner-feeds wordt binnenkort voor iedereen opengesteld. Op de Feedburner-blog staat te lezen:

For publishers who are not yet placing ads in their feeds, any publisher who meets the requirements to join the AdSense program will also be able to use AdSense for feeds. You will be able to manage your feed ad units directly from AdSense Setup tab, and track performance right on the AdSense Report tab. You can slice, dice, mix, or mash your tracking across feed units and content units, or keep them totally separate. You're in control. You can still control the frequency and rules around when ads appear in your feeds, without having to mess with templates on your content management system.
Kortom, je kan AdSense-advertenties activeren in je FeedBurner-feed en bepalen of het bij elke bericht of bijv. bij elk derde bericht moet verschijnen.

Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren door deze nieuwe functionaliteit. Als eigenaar van een aantal blogs is het interessant om te zien of advertenties in RSS-feeds geld op leveren. Als lezer van 200+ RSS-feeds ben ik benieuwd of ik overspoelt wordt door advertenties en dan besluit om bepaalde feeds niet meer te lezen.

[via Hyped]


Nieuwe Blogger-functionaliteit: berichten schedulen

Ik kwam er vandaag toevallig achter, maar blijkbaar is het op 1 mei officieel gecommuniceerd en is het dus al een maandje live. Je kan nu bij Blogger berichten klaarzetten voor publicatie op een later tijdstip.

berichten schedulen

Dit is natuurlijk uitermate handig als je bijv. een bericht op een tijdstip wilt publiceren en je weet dat je dan niet achter je computer zit. Of als je een keer veel berichten hebt en je deze wilt uitspreiden over de hele dag. Maar helemaal als je op vakantie gaat en je af en toe een bericht wil laten verschijnen.

Het klaarzetten voor pubicatie in de toekomst is heel eenvoudig, gewoon de datum en/of het tijdstip aanpassen naar het moment dat jij het bericht wilt laten verschijnen.

Tijdstip aanpassen


Gerelateerd
- Blogger past reactiemogelijkheid aan
- Eindelijk e-mail bij nieuwe reacties!!!


Statcounter down

Voor degene die zich afvragen waarom Statcounter.com niet te bereiken is. Statcounter is down door een brand(je) in het ThePlanetís H1 datacentrum in Houston.

Het is nog niet bekend wanneer Statcounter weer up and running is. Zeer waarschijnlijk is er wel dataverlies.
Kijk, dan is het toch handig om zowel Statcounter-statistieken als Google Analytics te hebben :-).