WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

14 juni 2007

17000 Nederlanders actief in Second Life

Second LifeEindelijk officiele cijfers over het gebruik van Second Life. Het aantal actieve Nederlandse gebruikers in Second Life in mei waren er maar liefst 17130. Tsjonge, echt indrukwekkende cijfers... ;-)
Een actieve gebruiker is een inwoner van Second Life die in een maand meer dan een uur was ingelogd.

In totaal zijn er wereldwijd 507.000 actieve gebruikers van Second Life. De Verenigde Staten staat met 130.033 actieve gebruikers op de eerste plaats, gevolgd door Duitsland (59.610), Frankrijk (39.727) en de UK (29.831).

Ik ben benieuwd hoeveel Nederlandse bedrijven die actief zijn in Second Life zich nu achter nu de oren krabben en even moeten slikken over het gespendeerde geld...

Gerelateerd
- Second Life: de echte cijfers
- 8,5% Nederlanders heeft een Second Life, NOT?


11 juni 2007

Schakel advertenties uit voor de vaste bezoekers

Matthew Haughey heeft een interessant bericht over het uitschakelen van advertenties voor je vaste bezoekers. Uit een analyse van zijn statistieken bleek dat de kliks op zijn advertenties voornamelijk van nieuwe bezoekers kwamen. Daarop heeft hij besloten zijn vaste bezoekers niet meer lastig te vallen met advertenties, ze waren immers toch advertentie-blind geworden. Het gevolg: zijn advertentie-inkomsten gingen niet significant achteruit.

Natuurlijk heeft het uitschakelen van advertenties ook nadelen. Je ontvang minder bij CPM-campagne en de website is minder aantrekkelijk voor adverteerders omdat de vaste doelgroep niet bereikt wordt. Daarnaast moet je CMS-/weblogtool deze functionaliteit wel kunnen ondersteunen.

» How Ads Really Work: Superfans and Noobs


10 juni 2007

Numero 71

Gisteren is de Top 100 van Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs weer bekend gemaakt en de dalende trend gaat gestaag verder... Begin mei stond ik op de 68ste plaats en nu net als vorige maand drie plaatsjes gedaald waardoor ik de 71ste plaats bezet.

Het wordt tijd dat de heren van Marketingfacts weer eens naar de MF-waardering gaan kijken, want ik vind dat ik wel een puntje omhoog mag.


Laadtijd weblog meten

De Full Page Test van Pingdom is een handig tooltje om de laadtijd van je weblog/website te meten. Je hoeft alleen de url in te voeren en dan zie je direct hoe snel je website laadt, in mijn geval 2,4 seconde. et op, het is natuurlijk wel een momentopname.

» Full Page Test

[via Enthousiasmeren]


07 juni 2007

Google AdPreview

Een aanvulling op het bericht "Overzicht van wie er adverteert met Adwords op een bepaalde zoekterm"; Google AdPreview

Met Google AdPreview kan je de advertenties en zoekresultaten van een resultatenpagina van Google bekijken. Deze voorbeeldpagina wordt weergegeven als een normale Google-pagina met zoekresultaten, zonder dat er extra vertoningen worden gegenereerd.

[via SearchCowboys]


05 juni 2007

Logo Olympische Spelen Londen 2012

Logo Olympische Spelen Londen 2012Gisteren is het logo van de Olympische Spelen van 2012 in Londen onthuld. De voorzitter van het Olympisch Committee zei bij het logo:
"This is the vision at the very heart of our brand,"
"It will define the venues we build and the Games we hold and act as a reminder of our promise to use the Olympic spirit to inspire everyone and reach out to young people around the world.
"It is an invitation to take part and be involved."
Ik zie het niet en het is misschien een kwestie van smaak, maar ik vind het een afschuwelijk logo. Seth Godin is ook niet gecharmeerd van het logo en hemaal niet van de uitleg, hij zegt: "If you are paying money to someone who talks like this, may I suggest you stop? And if you work for someone who talks like this, time to look for a new gig."

De logo's van de Olympische Spelen van 2008 in Beijing en van 2010 in Vancouver zijn een stuk duidelijker.
Logo Olympische Spelen Beijing 2008 en Vancouver 2010


Digital Marketing Event 2007 - kort verslag

Digital Marketing EventVanochtend was ik heel kort op het Digital Marketing Event 2007.
Het Digital Marketing Event 2007 (DME) is het eerste grote event in Nederland gericht op alles rond online marketing. Campagnes, e-mail marketing, website design, traffic, leads en meer. Alle relevante onderwerpen komen aan bod.
De interessante lijst aan sprekers voor 5 en 6 juni klonk veelbelovend, maar toch heb ik het evenement vroegtijdig verlaten.

Het evenement zag er goed en strak georganiseerd uit, maar het eerste wat opviel was dat 90% van de ruimte beschikbaar was voor de stands van de deelnemers. Er waren drie zalen voor presentaties, maar daar konden maar zo'n 50 personen naar binnen. En daar ging het wat mij betreft al fout. Als je zo'n evenement organiseert, dan komen de mensen voor de presentaties (ik in ieder geval) en niet voor de verkooppraatjes van de deelnemers. Als er een paar honderd 1361 man rondlopen op een evenement, dan zijn drie van die kleine zaaltjes te weinig.

Helaas
De eerste sessie van Ruben Timmerman liep ik dus al meteen mis want de zaal was vol. Dus wachten op de volgende sessie van Egbert-Jan Bel over "Kloteklanten". Omdat de helft van de mensen in de zaal beleef zitten, konden een aantal wachtende personen deze sessie niet meemaken. De presentatie van Egbert-Jan was niets op aan te merken, een strak en duidelijk verhaal.

Sauna
Ik heb het evenement na de presentatie over Kloteklanten verlaten. In het zaaltje was het ongeveer 40graden en dan zit je ook nog op bankjes met plastic kussentjes. Ik was niet van plan om in deze sauna met een te harde achtergrondmuziek te blijven.

Verbeterpunten
Wat mij betreft moet het volgende in ieder geval verbeteren wil ik volgend jaar terugkomen:
- betere verhouding deelnemers - zalen
Mensen komen voor de presentaties, niet voor de deelnemers. Deelnemers zorgen natuurlijk voor geld, maar vraag desnoods entreegeld dat is namelijk geen probleem als je goede sprekers hebt.

- presentatietijden van de drie zalen gelijktrekken
Ik heb er geen last van gehad, maar het is bijna onmogelijk om van zaal naar zaal te gaan omdat presentaties in een zaal achter elkaar zitten zonder pauze en dat er over de drie zalen heen geen standaard aanvangstijden zijn. Zorg voor pauze tussendoor, dit is ook goed voor de deelnemers.

- koelere ruimte
Het is waarschijnlijk gewoon pure "pech" door mooie weer, maar het was toch echt veel te warm.

Hopelijk komen er in de loop van de dag/avond meer verslagen met ervaringen online. Ik heb een bewuste keuze gemaakt om weg te gaan en ik ben toch wel benieuwd of ik nog wat heb gemist.


02 juni 2007

Google koopt FeedBurner

Google - FeedBurnerDe afgelopen weken was het al in het nieuws, maar nu is het officieel bevestigd; Google breidt haar imperium uit met FeedBurner.

Goede actie van Google, ik ben benieuwd wat hier voor moois uit gaat komen.

Google: Adding more flare
FeedBurner: It's True-gle!