WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

25 mei 2008

Gratis linkliefde voor Blog50

Blog50Begin oktober 2007 lanceerde YellowLemonTree de Blog50, een overzicht van de populairste Nederlandstalige weblogs. Natuurlijk introduceerde de Blog50 de Blog50-buttons om op je eigen website te laten zien hoe hoog je in de rankings staat. Leuk voor de weblogs, maar tevens leuk voor de Blog50 die daardoor linkliefde krijgt.

Linkliefde moet je verdienen en in het geval van een ranking is dat heel eenvoudig, je moet het overzicht actueel houden. En met dat laatste heeft de Blog50 wat problemen, het laatste overzicht is van februari 2008. De Blog50 krijgt dus heel veel linkliefde zonder daar iets voor terug te geven.

Er zijn nu twee opties:
1. De Blog50 zorgt voor en actueel overzicht
2. Weblogs verwijderen de Blog50-buttons (en geven eventuele linkjes een condoompje)
Ik heb ze vorige maand nog een mailtje gestuurd, maar heb daar geen antwoord opgekregen. Optie 2 geniet dus mijn voorkeur...

Update 27-05-2008: De Blog50 stopt (voorlopig)
De Blog50 stopt (voorlopig) met het samenstellen van de maandelijkse lijst van populaire weblogs van Nederland en Belgie.

Een klein jaar geleden zijn we ambitieus van start gaan met deze unieke lijst. Haperende api's, technische storingen en veranderende rankings van de externe rankingsites maken het elke maand weer lastig om een gelijktijdig meetmoment te pakken. Een hoop redactiewerk, dat elke maand weer voor veel bloed, zweet en tranen zorgt om de lijst samen te kunnen stellen. Op dit moment kunnen we niet de kwaliteit leveren die we in eerste instantie voor ogen hadden. Daarom hebben we besloten om (vooralsnog) te stoppen met de samenstelling van de lijst. We willen alle trouwe lezers bedanken voor hun bezoek en steun aan de website. In de nabije toekomst zullen we wellicht een doorstart gaan maken met de lijst. We houden je op de hoogte!

Team Blog50


Bye Bye Bol.com

Bol.comBeste Bol.com, we hebben een aantal jaar een leuke samenwerking gehad, maar nu is het toch tijd om afscheid te nemen. Begin april heb je aangegeven dat ik moest overstappen naar het nieuwe partnerprogramma, het oude Bfast werd vervangen door TradeDoubler.

Misschien voor jullie goed nieuws, maar ik werd er niet echt blij van. Gedurende onze samenwerking heb ik met plezier heel veel linkjes aangemaakt naar Bol.com producten (vnl boeken) en zelfs overzichten gemaakt met boeken over marketing en gezondheid (diabetes,overgewicht). Dit allemaal als service richting mijn lezers en natuurlijk om zelf ook een centje te verdienen.

Links aanpassen
Logisch dat ik nu al deze linkjes moet aanpassen, maar als je een paar honderd linkjes moet aanpassen kost dat nogal wat tijd; ISBN-nummer opzoeken, code genereren en vervangen. En een extended replace is helaas niet mogelijk. Jullie hebben na wat mailwisselingen aangeboden om de codes te genereren, mits ik een lijst oplever met de ISBN-nummers. Mooi aanbod, maar dan moet ik nog steeds 100+ ISBN-nummers knippen en plakken. Daarnaast hebben we al zo een lange samenwerking dat ik vooral oude ISBN-10 nummers heb en jullie alleen de nieuwe ISBN-13 nummers accepteren. Daarnaast vind ik de userinterface van TradeDoubler werkelijk dramatisch en raak ik hier gefrustreerd van.

Tijd is kostbaar
Kortom, het overzetten gaat me heel veel tijd kosten en zoals jullie ook weten, tijd is kostbaar. Als ik nou honderden euro's zou verdienen, dan zou het misschien een ander verhaal zijn, maar voor die 10-20 euro per maand ga ik echt niet al die linkjes omzetten. Helaas geen service meer voor mijn bezoekers, maar of die het echt zullen missen is de vraag.

Eind april ben ik een uurtje beziggeweest om alle linkjes (op een paar na) te verwijderen, misschien hadden jullie het al gemerkt aan de 300-500 euro dip in de totale omzet de afgelopen maand ;-), en is er een einde gekomen aan onze samenwerking. Ik hoop het niet, maar ik kan me heel goed voorstellen dat jullie een gigantische dip in de omzet vanuit het partnerprogramma hebben omdat meer gebruikers van het partnerprogramma besloten te stoppen.

Het was een prettige samenwerking, waarvoor dank, maar het is nu toch goodbye, au revoir, auf wiedersehen, tot ziens...


17 mei 2008

Eenvoud en gebruikersvriendelijk

Commentaar overbodig...
Eenvoud en gebruikersvriendelijk

[via Fred]


Media Landscape gaat met pluk company narrowcasting meetbaar maken

Media Landscape en pluk zijn een intensieve samenwerking aangegaan. Doel is om met de white labelled pluk software, respons op advertenties op de narrowcastingkanalen van Media Landscape, direct meetbaar te maken.

Doel samenwerking
Media Landscape streeft naar directe meetbaarheid van uitingen op haar narrowcastingkanalen. Met de pluk company geleverde software kunnen kijkers met de mobiele telefoon direct reageren op wat zij op de Media Landscape narrowcastingkanalen zien. Interactie met de consument vindt via verschillende responsmechanismen plaats. Via email, spraak en sms.

De resultaten zijn voor adverteerders online ‘live’ te volgen. Er kan vervolgens actief bijgestuurd worden en verdere interactie met geďnteresseerde consumenten plaatsvinden. Ook vormt het opbouwen van een eigen database met onder meer mobiele nummers en emailadressen van consumenten, onderdeel van de pluk software. De software zal door Media Landscape white labelled worden ingezet.

Jerry Rustveld: directeur Media Landscape: “Met de pluk software hebben wij een crossmediale oplossing die niet alleen zeer compleet is, maar ook online zeer eenvoudig te bedienen is en in ons eigen platform te integreren is.”

Bart Grol, directeur Pluk Company: “Media Landscape biedt met de pluk software een breed scala aan direct response oplossingen aan haar viewers en adverteerders. Hiermee wordt hun toonaangevende positie in de narrowcasting markt verstevigd. Voor pluk is dit de bevestiging dat de strategische keuze om het portfolio uit te breiden met het aanbieden van de pluk software, een succesvolle zet is.”
[Blogsupport.nl]


Adversitement opent nieuwe vestiging in Nederland

Adversitement , Omniture’s grootste partner in Europa, breidt haar netwerk uit door samen te gaan met Grand-Q, dat eveneens Certified Partner van Omniture is. Door deze samenwerking heeft Adversitement, naast haar vestigingen in Uden en Parijs, vanaf nu ook een kantoor in Haarlem.
Door de samenwerking maakt Adversitement zich duidelijk op voor de steeds groter wordende vraag naar online business optimalisatie diensten.

Bob Nieme, directeur Adversitement: "Grand-Q beschikt, net als Adversitement, over gecertificeerde consultants en een goede relatie met Omniture. Daarnaast hebben ze in korte tijd bewezen kwaliteit en hoogwaardige kennis te leveren in de Web Analytics markt en delen ze de filosofie dat niet het product, maar de juiste oplossing voor de klant, centraal staat."

Adversitement , dat recentelijk ook in Parijs een kantoor opende, richt zich op het verlenen van hoogwaardige ondersteuning en implementatie van de online business optimalisatie oplossingen van Omniture. Met klanten in alle verticals en namen als BOL, Funda, Ditzo, Vodafone, Nuon, Cheaptickets en nog zo'n honderd andere grote namen als referentie, is het duidelijk dat Adversitement bij Omniture niet voor niets aangeschreven staat als 'Europe's number one in service'.

"De samenwerking met Adversitement betekent voor ons een bevestiging van onze kwaliteit en biedt onze kleine organisatie de mogelijkheid om de energie op de juiste manier te besteden. Adversitement is een bewezen naam in de Web Analytics markt en wij zijn blij dat we samen verder kunnen, in plaats van elkaar tegen te komen in dezelfde pitch. De markt vraagt om aandacht, niet per se om concurrentie", aldus Stefan de Kraker, directeur van Grand-Q.

Met het samengaan met Grand Q beschikt Adversitement op dit moment over 25 certified professionals waarvan 3 certified trainers. Daarnaast zal binnenkort, naast de al bestaande Web Analytics en Usability trainingen, ook de Omniture University officieel worden geopend. Hier kunnen gebruikers gecertificeerd worden als Omniture specialisten in diverse disciplines.
[Persbericht Adversitement]


11 mei 2008

AdSense opbrengsten april 2008

Dit jaar gaan alle AdSense-inkomsten van deze blog naar het goede doel. In april heb ik 20,38 dollar "verdiend" en ik zal deze week 15 euro overmaken naar WarChild.

De opbrengsten van mei gaan naar de Nederlandse Hartstichting. De Nederlandse Hartstichting is actief betrokken bij tal van ontwikkelingen op het gebied van de bestrijding van hart- en vaatziekten.

Gerelateerd
- AdSense opbrengsten maart 2008
- AdSense opbrengsten februari 2008
- AdSense opbrengsten januari 2008