WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

17 augustus 2008

Televisie minder populair bij Britse jongeren

Britse jongeren tussen 16 en 19 jaar kijken per week een uur minder televisie dan vijf jaar geleden. De tieners kijken nu 17 uur televisie per week, tegenover 18 uur vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een jaarlijks Brits onderzoek.

Internet
Het internetgebruik in Groot-BrittaniŽ is de voorbije vijf jaar vervierdubbeld. De gemiddelde Brit spendeert nu elke dag 24 minuten op het internet. Bijna 60 procent van de gezinnen heeft een breedbandverbinding.

Gsm
Ook het gebruik van de gsm blijft toenemen, de Britten zijn elke dag gemiddeld tien minuten bezig met mobiel bellen of het versturen van sms-berichten. Dat is dubbel zo lang dan in 2002. Zeventig procent zegt ook thuis eerder naar de gsm te grijpen dan naar de vaste telefoon.

Wat digitale radio en televisie betreft, staat Groot-BrittanniŽ een stuk verder dan BelgiŽ. Liefst 87 procent van de Britse gezinnen kijkt digitaal en ťťn op vier heeft een digitale radio (DAB) in huis.


11 augustus 2008

Cuil - the bubble

Er is genoeg geschreven over Cuil, zogenaamd de nieuwe concurrent van Google.
Ik ga er verder geen woorden aan spenderen, leuk trajectje maar de cijfers van Statcounter zeggen genoeg...

Is de bubble nu al gebarsten?


10 augustus 2008

Olympische Doodles

De Olympische Spelen zijn weer begonnen en zoals gewoon speelt Google in op dit soort evenementen door haar logo aan te passen, de welbekende Google Doodle's.

Waarschijnlijk zal er elke dag een nieuwe doodle zijn, vandaag is het de beurt aan de gewichtheffers:

Olympische Doodle - gewichtheffen