WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

30 september 2005

Ipod My Baby

Ipod My BabyVrijdagmiddag is voorbij, maar op de vrijdagavond zijn luchtige berichten ook nog toegestaan. Je kan je baby aankleden als iPod, altijd leuk :-) De zwarte versie van de iPod nano is ook een optie...
Ipod my Baby
High quality 100% cotton onesies. Each is equipped with a touch sensitive scroll wheel; responsive to your every nudge, tickle and squeeze.
» Ipod My Baby


Verkoop tweedehandsboeken steeds meer via internet

Uit een onderzoek van de Amerikaanse branchevereniging Book Industry Study Group blijkt dat tweederde van alle tweedehandse boeken via het web verkocht worden. Amazon.com bijvoorbeeld biedt gebruikers van zijn site de gelegenheid om zowel incidenteel als in bulk een handel rondom uitgelezen boeken te exploiteren. Bol.com in Nederland doet dit nog niet.

In 2004 werd voor 2,2 miljard dollar aan tweedehandsboeken via internet verhandeld in de Verenigde Staten. Dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De tweedehandsmarkt bedraagt al zo'n 8 procent van het totale boekenhandelsvolume, wat in de VS op 26 miljard ligt.

Een op de twaalf nieuw gekochte boeken is een tweedehandsje, dat via internet van eigenaar wisselt. Tegen 2010 zal dat gelden voor een op de elf boeken, verwacht de Book Industry Study Group.
[Bron: Planet.nl]


Robothond Aibo houdt weblog bij

AiboIk ben benieuwd wanneer m'n koelkast een weblog gaat bijhouden...
Robothond Aibo heeft er een nieuwe hobby bij: het bijhouden van een eigen foto weblog. Zijn baasje kan bovendien via internet contact houden met zijn elektronische gezelschapsdier.

De nieuwe Mind 3 software stelt de robothond van Sony in staat zijn dagelijkse ervaringen in een online dagboek bij te houden inclusief foto’s en zijn gevoel erbij. Een baasje die zijn robothond te lang alleen laat, zou kunnen lezen dat Aibo met zijn bal heeft gespeeld omdat hij zich erg alleen voelde.

Aibo-eigenaren kunnen de blog uploaden naar een online blog en zo ervaringen uitwisselen met andere Aibo-baasjes. Met de Mind 3 software is Aibo ook in staat verbaal zijn gevoelens te tonen. Hij kan vertellen wat hem blij maakt, en wat hem ongelukkig maakt.

Ook lezen is geen probleem meer voor Aibo. Via AIBO Net News en RSS feeds kan Aibo het laatste nieuws via gesproken woord doorgeven aan zijn baasje.

Het nieuwe Aibo robot ERS7M3 model is er in drie kleuren: Pearl White, Pearl Black en Champagne Brown. Aan het elektronische hondje hangt een prijskaartje van 1720 dollar.
[i-Mail]


29 september 2005

Nieuwe iPod nano heeft kwetsbaar scherm

iPod nanoDe nieuwe iPod nano van Apple heeft een kwestbaar beeldscherm, dit heeft Apple gisteren laten weten. Bezitters van zulke exemplaren kunnen deze gratis omruilen.

Het gaat slechts om een klein aantal exemplaren dat kampt met beeldschermproblemen. Het Amerikaanse bedrijf toont weinig mededogen voor klachten over de beperkte krasbestendigheid van de schermen van de iPod nano. De schermen zijn van dezelfde kwaliteit als oudere generaties van de iPod. Daar kwamen nooit klachten over, aldus Apple. Handige fabrikanten hebben al beschermhoesjes op de markt gebracht om het apparaatje voor gekras in de broekzak te behoeden.

Gerelateerd nieuws
- iPod nano
- iPod nano Wiki


28 september 2005

50% toename in abonnees op RSS-feed

RSSZojuist kwam ik tot de ontdekking dat ik meer dan 200 abonnees op mijn RSS-feed heb en dus mijn "doelstelling" heb gehaald.

Afgelopen maandag had ik nog 185 abonnees, gisteren is dit aantal plotseling gestegen tot 217 en nu staat het aantal abonnees op 276. Als ik de statistieken van mijn FeedBurner-feed beter bekijk, dan komt de toename vooral door een andere telling van Newsgator-gebruikers. Dit is nu de nummer één RSS-reader, terwijl dit vroeger altijd Bloglines was. Ik ben benieuwd wat er aan de hand is en of er een nieuwe meetmethode wordt gehanteerd. Ik ga dus maar eens snuffelen in het FeedBurner-forum :-)

Maar ja, doelstelling gehaald, dus maar weer een nieuwe: op naar de 300!

Update 29-09
FeedBurner heeft gereageerd en het antwoord maakt de twijfels over het nut van PingShot alleen maar groter.
» reactie van FeedBurner


Blogs worden steeds meer gelezen

Uit onderzoek van Forrester Research blijkt dat steeds meer consumenten weblogs lezen.
 • Blogging: Ten percent of consumers read blogs once a week or more, compared with 5 percent in 2004.
 • Real Simple Syndication (RSS): Six percent of consumers use RSS feeds once a week or more, compared with 2 percent in 2004.
 • Social networking: Six percent of consumers use social networking sites once a week or more, compared with 4 percent in 2004.
» Blogging, RSS, and Social Networking Rising Steadily, According To New Data Unveiled At Forrester Research's Consumer Forum 2005


FeedShot

FeedShotEen nieuwe ping-service gevonden: FeedShot
FeedShot pingt maar 18 services en kan toch echt niet op tegen Pingoat, maar ik wilde 'm niet achterhouden...

Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd hoeveel ping-services er zijn. Ik ken er inmiddels 4, wie kent er nog meer?

1. Pingoat
2. Ping-O-Matic
3. PingMyBlog.com
4. FeedShot


27 september 2005

SplogShot: The web's only Spam search engine!

SplogShotKailash Nadh heeft een speciale zoekmachine voor spam-blogs etc. gelanceerd: SplogShot

SplogShot is waarschijnlijk de eerste zoekmachine waarin je alleen weblogs/websites die zijn opgezet als linkfarm, spam-blog kan vinden. De index is samengesteld vanuit de blacklist van de (geweldige) ping-service Pingoat. Sinds de lancering eind juli heeft Pingoat ruim 1 miljoen pings ontvangen, maar 95% kwam van spam-blogs. Kailash heeft daarna veel tijd gestoken in het creëren van een blacklist om overbelasting te voorkomen en kwaliteit te blijven bieden. De blacklist heeft hij als input voor SplogShot gebruikt.

Natuurlijk is het geen "officiele" zoekmachine, gewoon een leuk initiatief.

» SplogShot


Weblogs zijn belangrijke bron voor aankoopproces

Uit onderzoek van webhostingbedrijf Hostway blijkt dat weblogs belangrijk zijn bij de keuze van aanschaf van een product. Ruim driekwart van de respondenten gaf aan dat hij/zij informatie van weblogs zou afhalen om tot een productkeuze te komen. Als reden werd de betrouwbaarheid aangegeven; het is geschreven door echte personen en gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Meer resultaten
In the survey of attitudes to blogs most of those questioned, 77%, said they thought the regularly updated web journals were a useful way to get insights into the products or services they should buy.

As many blogs were the work of individuals, many believed that they were more honest and reliable because they were not subject to the same marketing pressures as corporate or commercial websites.

"Consumers are tired of marketing gloss and so the interest in blogs is not surprising," said Paul Halfpenny, product manager at survey sponsor Hostway.

"We all want impartial advice and information, as far as consumers are concerned blogs deliver this," he added.

The messages on blogs about the merits or mistakes in gadgets or consumer goods can reach a huge audience, said Mr Halfpenny.

Those most likely to let opinions on blogs influence what they bought, 83%, were those in the 25-34 age group.

As yet, though, the research found that consumers still thought almost every other form of media was at least as trustworthy as blogs.

Almost half, 49%, thought blogs were as credible as articles in magazines, 46% thought web journals were as trustworthy as newspapers and 40% thought web logs and TV news programmes were just as reliable as each other.
» Shoppers use blogs for bargains

Update 29-09
Het volledige onderzoek staat online:
» Hostway Blog Survey: Top-Line Results


Google is jarig!

Google is jarig en viert vandaag haar 7e verjaardag!!!
Google is in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin (toen 24 en 23 jaar oud).
Natuurlijk heeft Google haar logo weer versierd en aangepast aan deze mooie dag.

Google 7th Birthday


Blog Relations PR Survey

In augustus heeft Blog Relations een onderzoek gehouden onder 50 PR-professionals en gekeken wat zij vinden van weblogs als communicatie tool.

Een paar resultaten:
Meer dan de helft van de ondervraagden bezoekt regelmatig weblogs. 6% meerdere keren en 50% meer dan 5 keer per week.

Ruim driekwart van de PR-professionals denkt dat bedrijven voordeel kunnen hebben van het opzetten van een eigen weblog.

Voor meer informatie:
» The Blog Relations PR Survey


Toename actieve internetgebruikers

Het aantal actieve internetgebruikers is toegenomen.

Global Active Home Internet Universe, July and August 2005

» Web Usage Grows Internationally

De Nederlandse cijfers staan in de Web Worldwide chart .


26 september 2005

PingShot

PingShotFeedBurner heeft vorige week een nieuwe functionaliteit gelanceerd: PingShot

PingShot stuurt automatisch een ping naar diverse rss-zoekmachines & aggregatoren nadat de FeedBurner-feed vernieuwd is. De ping wordt verzonden naar bijvoorbeeld Technorati, PubSub, IceRocket en Ping-O-Matic.

Veel weblogs kunnen automatisch een ping sturen naar online services zoals Pingoat en Ping-O-Matic, die daarna diverse rss-zoekmachines & aggregatoren pingen. Als dit niet automatisch kan, dan zal de weblogger vaak gebruik maken van het online formulier.

Daarom snap ik deze nieuwe service van FeedBurner ook niet, waar zit het voordeel? Ik heb nu het gevoel dat die services elkaar lekker gaan bezighouden.
Waarom? Ik plaats een bericht, ik ping de verschillende rss-zoekmachines & aggregatoren via bijv. Ping-O-Matic. FeedBurner krijgt dan een ping dat er een nieuw bericht is. De FeedBurner-feed gaat m'n originele feed met nieuwe bericht ophalen. De FeedBurner-feed is vernieuwd, dus PingShot gaat een ping terug sturen naar de Ping-O-Matic. Ik ben benieuwd of de Ping-O-Matic dan weer alle services gaat pingen... Ik ben de logica in ieder geval kwijt...

» PingShot: Speedy Content Distribution for Everybody

Update 27-09:
Chris Frye (vp engineering FeedBurner) heeft gereageerd op de Digital Inspiration waar ook twijfels over PingShot waren. Zijn volledige reactie staat hieronder:

Hi, thanks for taking the time to take a close look at PingShot. While I agree we are leveraging a lot of existing services, I would like to point out a couple of key features. I think the first thing that distinquishes our service is that it pings on your behalf automatically as a result of FeedBurner detecting a change of content - it is a set and forget kind of service...

AND it does it after applying any of our services... so, for example, if you didn't change your blog but did add pictures to your stream and you splice them together using FeedBurner, we will pick that up and ping services for you.

I the issue of over-pinging is a real one and we have throttles and traps in place to make sure we are only pinging when content has really changed since the last time we pinged a particular service... though "transitive pinging" is possible, we are discussing how to throttle/detect that too

finally... the "Round Trip Pinging" issue you brought up... I agree that is a concern and we trap for that.

Oveall, I think this is a service that will appeal especially to people who have heard about "pinging" and want to get the advantages from it without becoming experts in it.

I hope this addresses some of your concerns and again thank you for looking so closely and keeping us honest :)

chris frye
vp engineering
FeedBurner


PubSub: LinkRanks, LinkCounts en SiteStats

PubSubPubSub heeft het statistieken-gedeelte vernieuwd, het bestaat nu uit drie delen: LinkRanks, LinkCounts en SiteStats

PubSub - LinkRanksLinkRanks
LinkRanks is PubSub's method of measuring the strength, persistence, and vitality of links appearing in over 16 million sources that PubSub monitors.

PubSub uses LinkRanks to help users hone their subscriptions. LinkRanks can also tell you how influential a particular site is on a particular day and over time.
» LinkRanks

PubSub - LinkCountsLinkCounts
LinkCounts complements LinkRanks by tallying a site's InLinks, OutLinks, and entries from day to day. These tallies provide a general suggestion for why a site's LinkRanks may have risen or fallen.

In addition, LinkCounts can show you whose feeds are linking to whom.
» LinkCounts

PubSub- SiteStatsSiteStats
SiteStats offers a daily dashboard of LinkRank and LinkCounts data for an individual site.
» SiteStats


24 september 2005

Blogger Survey 2005

TechnoratiTechnorati en Edelman hebben een online onderzoek over weblogs en PR.
Technorati and Edelman are partnering in an attempt to better understand how blogging and traditional PR intersect, and what bloggers think about communication from mainstream companies.

... This survey is intended as a starting point for discussion, and not a comprehensive be-all, end-all survey. Personally identifiable information is not tracked but you may explicitly give us permission upon submission to send you the final results of the survey. We will review the aggregated results and include the findings in a public white paper next month to help inform bloggers, companies, and public relations firms. ...
Het onderzoek bestaat uit 18 vragen en het kost maar een paar minuten om in te vullen.

» Blogger Survey 2005

[Technorati/Edelman Blogger PR Survey]


22 september 2005

Online stem wordt gehoord

Steeds meer Nederlanders zijn uitsluitend nog maar online te bereiken voor deelname aan marktonderzoek. Ongeveer 44% van de personen uit het online panel van Multiscope zegt niet aan andere vormen van marktonderzoek mee te werken. De online respondent is ook tevreden over onderzoek via internet. Een meerderheid (59%) geeft te kennen geen enkele irritatie bij deze vorm van onderzoek te hebben. De belangrijkste motieven om deel te nemen aan online onderzoek zijn de 'de mogelijkheid om invloed uit te oefenen' (35%), 'nieuwsgierigheid' (25%) en 'de beloning' (22%).

Kansen voor online onderzoek
Het feit dat 44% van de ondervraagden zegt niet (meer) mee te werken aan traditionele vormen van marktonderzoek (telefonisch, schriftelijk, face-to-face) is een bedreiging voor de marktonderzoekindustrie in zijn geheel, maar een kans voor online marktonderzoekers. Een eerste schatting leert dat ongeveer 2 miljoen Nederlanders lid zijn van een online panel. Als het percentage ook geldt binnen andere panels is er een groep van bijna 900.000 Nederlanders die uitsluitend via online marktonderzoek bereikt kan worden.

Het onderzoek biedt enkele goede aanknopingspunten om online onderzoek via panels in de toekomst verder uit te diepen. De volgende zaken vallen daarbij op:
1. Maandagavond meest geschikt: respondenten ontvangen een uitnodiging voor online marktonderzoek het liefst op maandag (19%). Er is daarbij een duidelijke voorkeur voor de avond (48%).

2. Niet storend: online onderzoek is de enige vorm van onderzoek waarbij de respondent bepaalt wanneer het uitkomt om deel te nemen. Hierdoor is de irritatiegraad veel lager. Wanneer het niet uitkomt, verwijdert 33% de oproep dan ook direct uit de mailbox, terwijl 34% deelname uitstelt tot een later tijdstip. Gebrek aan tijd is de nummer 1 reden waarom panelleden niet reageren op een oproep tot deelname.

3. Binding beïnvloedt respons: binding met het onderwerp is voor 45% van de respondenten van invloed op hun bereidheid tot deelname. Bij onderzoeken waarvoor een specifieke doelgroep wordt gezocht, is het dus zeer van belang om nauwkeurig te kunnen selecteren.

4. Toekomst in multimedia: 92% van de ondervraagden onderschrijft de stelling dat het toevoegen van multimedia het plezieriger maakt om aan online onderzoek deel te nemen. Ongeveer 72% vindt het belangrijk dat een vragenlijst kort is.

Bedreigingen voor online onderzoek
Het onderzoek biedt ook een glashelder inzicht in de belangrijkste bedreigingen voor online marktonderzoek op de middellange termijn:

1. Gevaar voor overbelasting: overbelasting van panelleden kan funest zijn voor de bereidheid tot deelname. De optimale contactfrequentie ligt op ongeveer 15 keer per jaar. Bij meer dan 24 keer per jaar loert het gevaar van overbelasting.

2. Irritatie: panelleden ergeren zich voornamelijk aan lange vragenlijsten (28%), onduidelijke vraagstelling (19%) en vragen met een repeterend karakter (17%)
Teksten worden gescand: gemiddeld wordt slechts 63% van de tekst in een uitnodiging tot deelname gelezen. Waarschijnlijk geldt dit ook voor webenquêtes. Deze uitkomst ondersteunt het pleidooi van panelleden voor korte, krachtige vragenlijsten.

3. Betalen voor deelname: ongeveer 64% verwacht enige vorm van beloning voor deelname. Ruim 50% van deze groep verwacht cash te ontvangen voor deelname. Volgens Multiscope kan dit echter leiden tot 'professionele respondenten' die atypisch gedrag kunnen vertonen. Direct betalen voor deelname is daarom naar onze mening op de lange termijn een doodlopend spoor. Er zijn voldoende alternatieven voorhanden om deelname op andere manieren te stimuleren.

Achtergrond van het onderzoek
De resultaten van dit onderzoek komen uit een studie van Multiscope onder haar eigen panelleden. In totaal werkten 1.966 personen mee aan het onderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd om een duidelijk beeld te krijgen van de beleving bij online onderzoek onder Multiscope panelleden. Het onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd die gedeeld wordt met geïnteresseerden en daarnaast wordt gebruikt om de kwaliteit van de dienstverlening verder aan te scherpen.

Rapport aanvragen
Een gratis exemplaar van het volledige onderzoek kan worden aangevraagd bij Brigitte Bendermacher-Klomp, panelmanager bij Multiscope. Stuur een e-mail naar brigitte@multiscope.nl met als onderwerp 'rapport Beleving Online Onderzoek' en u krijgt dezelfde werkdag een digitaal exemplaar in PDF formaat toegezonden.

[Persbericht Multiscope]


21 september 2005

RSS-gebruikers zijn nieuwsjunkies

Nielsen//NetRatingsUit onderzoek van Nielsen//NetRatings blijkt dat RSS-gebruikers ruim 3x zoveel nieuwssites bezoeken dan niet-RSS-gebruikers. De RSS-gebruikers bezochten gemiddeld 10,6 nieuwssites tegen 3,4 voor de niet-gebruikers.

Niet alleen het aantal bezochte sites ligt hoger bij RSS-gebruikers, ook de frequentie van het aantal bezoeken ligt 3-4 keer hoger.

Opvallend aan het onderzoek is dat 83% van de deelnemers geen idee hadden dat ze RSS-technologie gebruiken. Van de personen die hier wel van op de hoogte waren is 78% van het mannelijk geslacht en surft 54% sinds 1994 op het internet.

Van de RSS-gebruikers die geen idee van de RSS-technologie hebben is 54% mannelijk en surft 36% al sinds 1994 over het internet. Bij niet-RSS-gebruikers zijn deze percentages nog lager, respectievelijk 46% en 34%.

Boeiend materiaal, alleen staat er nergens hoeveel mensen hebben meegedaan aan het onderzoek. Ik voel me aangesproken als man, internetgebruiker sinds 1994 en nieuwsjunk :-)
Vorig jaar stond er overigens een artikel op de Digitale Revolutie met een pakkende titel: RSS: De droom van iedere nieuws-junk

» RSS Users Visit Three Times as Many News Web Sites as Non-Users (pdf)


Enorme toename in FeedBurner-feeds

FeedBurnerFeedBurner heeft de aantallen van de RSS-feeds die door hun "gemanaged" worden gepubliceerd. Er zijn op dit moment ruim 100.000 FeedBurner-feeds die 4 miljoen keer per dag worden opgehaald door 2000 verschillende soorten RSS-aggregratoren vanaf 190 landendomeinen.

Hopelijk publiceren ze binnenkort weer het marktaandeel van de verschillende RSS-readers. In januari was Bloglines de populairste RSS-reader en ik ben benieuwd of dit nog steeds zo is.

» FeedBurner Aggregate Statistics


Politieke podcasts

PodcastHij is niet de eerste politicus met een podcast omdat Van Heemst hem voor was, maar Wouter Bos heeft gisteren, zoals beloofd, zijn eerste podcasts gepubliceerd op de PvdA-website.
Maar is Bos nu de tweede of de derde Nederlandse politicus die podcast? Minister Donner van Justitie heeft nl. gisteren zijn nieuwe website gelanceerd incl. podcast.


Online groei voor New York Times

New York TimesDe New York Times groeit online:
 • Internet ad revenues for the newspaper-related properties increased 28.3% for August 2005 due to strong growth in display advertising and in all classified advertising categories. Year-to-date Internet ad revenues grew 28.9%.
 • Advertising revenues for About.com increased approximately 41% in August and 34% year to date.
 • Strong categories at About.com include telecommunications, retail, consumer package goods, travel and technology. The unit also achieved gains in the entertainment, pharmaceuticals and financial advertising categories.
[Online strong for NYT]

Gerelateerd nieuws
About.com gekocht door New York Times


20 september 2005

Eerste FeedBurner Podcast

FeedBurnerFeedBurner heeft gisteren hun eerste podcast gepubliceerd.

We wanted to launch the FeedBurner podcast to give you a better sense of what we're up to, help you understand how to get more out of FeedBurner, and generally provide some thoughts about relevant developments in a changing media landscape. This first podcast is mostly about us. You're forgiven for not submitting questions or comments since you didn't know about our new podcast. But now you have no excuse: if you speak up, this podcast will be all about you. Make Mom proud!
Interaction Designer John Zeratsky gaat in op de recente redesign en toekomstplannen. Chris Batty van Gakwer Media heeft het over hun nieuwe "sport"-weblog Deadspin en de reden waarom zij FeedBurner gebruiken om RSS-verkeer te meten.

» Is This Thing On?


19 september 2005

Webby Awards

Webby AwardsVandaag is de inschrijving gestart voor de Webby Awards. De Webby Awards wordt jaarlijks gehouden en dit is al de 10e editie. In meer dan 65 categoriën kan er worden gestreden om de prijzen en dit jaar zijn er drie nieuwe categoriën voor weblogs: business blogs, politieke blogs en persoonlijke blogs. Het is ook mogelijk om prijzen te winnen in de categorie Podcasts.

Inschrijven voor de Webby Awards kan tot en met 28 oktober.

Vorig jaar ging Boing Boing aan de haal met de Webby Award voor beste blog.

» Webby Awards

Update
Ik zie net dat je 195 dollar moet betalen voor je inschrijving, lekker is dat!


Van Heemst troeft Wouter Bos af met eerste politieke podcast

Peter van HeemstHet Tweede-Kamerlid Peter van Heemst is Wouter Bos net te snel af geweest door als eerste Nederlandse politicus met een eigen podcast te komen. De podcasts van Van Heemst zijn sinds afgelopen weekend te volgen.

Vorige week kondigde Wouter Bos in het programma van Ruud de Wild op Radio 538 aan dat hij vanaf prinsjesdag op zijn website met een eigen podcast komt.

» Peter's Podcast: Eerste Tweede Kamerlid met eigen podcast!


18 september 2005

Thesis on the Social Phenomenon of Blogs

A Global Conversation - A Master's Thesis on the Social Phenomenon of BlogsJames Torio heeft een Master's Thesis geschreven over de Social Phenomenon of Blogs.
The thesis was written for people who have a basic understanding of Blogs. I looked at how Blogs have impacted business and communication, how some Blogs create revenue, how some companies are using Blogs, how Blogs greatly boost the spread of information, how Blogs add richness to the media landscape, how Blogs work in the Long Tail, how some companies are tracking the Blogosphere and what the future of Blogging may be.
James heeft een kwantitatief onderzoek uitgevoerd door 2x een vragenlijst via e-mail te versturen naar 750 bloggers die gerankt zijn in Technorati. 174 bloggers hebben uiteindelijk de vragenlijst ingevuld.

» A Global Conversation - A Master's Thesis on the Social Phenomenon of Blogs (pdf, 4.5 Mb)

[via BricksmeetsByte]


17 september 2005

Zeven web-zonden van werknemers

ComputerOnderzoek van beveiligingsbedrijf Sophos heeft uitgewezen dat maar liefst 79 procent van ondervraagde it-professionals vindt dat werknemers hun bedrijf in gevaar brengen door onzorgvuldig gedrag op internet.

De 7 "web-zonden" van werknemers zijn:
 • Downloaden van muziek en films
 • Openen van e-mailattachments of klikken op links in ongevraagde emails
 • Surfen voor porno en andere dubieuze websites
 • Fun-programmaatjes openen die zijn toegestuur door vrienden / familie
 • Installeren van illegale software en browser plug-ins
 • Telefonisch of via e-mail informatie verstrekken aan onbekende partijen
 • Hetzelfde wachtwoord gebruiken op verschillende websites
» 79% believe their companies are put at risk by employees acting unsafely online, reports Sophos


16 september 2005

Minder virussen in augustus

Clickz heeft de spam- en virus-cijfers van de maand augustus gepubliceerd en er is een afname van virussen met 29% tov juli 2005. De orkaan Katrina was een veel gebruikt onderwerp in spam- en virusmailtjes.

» The Deadly Duo: Spam and Viruses, August 2005


iPod nano Wiki

iPod nanoVorige week is de iPod nano gelanceerd en het appraatje is goed ontvangen. De iPod Nano overleefde zelf een crash-test.
Voor de echte fans is er ook een speciale wiki voor de iPod nano in het leven geroepen:

» nanoSpot - the iPod nano Community!


8 redenen om lijstjes te publiceren

Darren Rowse vraagt zich af waarom berichten met "10 tips om", "9 voorbeelden van" etc. zo goed scoren en heeft daarom 8 veklaringen waarom je lijstjes moet publiceren.

1. Lists are Scannable
2. Lists keep posts succinct
3. Lists look ‘neat’
4. Lists are easy to link to
5. Lists can be comprehensive
6. Lists are persuasive
7. Lists can add to the ease of writing
8. Lists as Memes
» 8 Reasons Why Lists are Good for Getting Traffic to your Blog


McDonald's kortingsbonnen

McDonald'sHet is vrijdagmiddag en dus weer tijd voor de leuke berichten. McDonald's heeft een leuke internetactie. Op de website staat een bonnenboekje met kortingen op 6 producten zoals cheeseburgers, McKroketten etc.. Je mag de bonnen zovaak printen en inleveren als je wilt.

» McDonald's kortingsbonnen


15 september 2005

Ask Jeeves lanceert weblogzoekmachine in Japan

Ask Jeeves Blog Search JapanTerwijl alle ogen gericht waren op de lancering van Google Blog Search heeft Ask Jeeves een weblogzoekmachine (Blog Search) gelanceerd voor de Japanse markt. Naast het zoeken naar favoriete blogs (berichten) kan je ook een zoekopdracht binnen het gebied podcasts uitvoeren. Een zoekopdracht kan je daarna opslaan als RSS-feed.

Wanneer de weblogzoekmachine ook voor de rest van de wereld gelanceerd wordt kan Ask Jeeves nog niet aangeven.

» Ask Jeeves Blog Search Japan

[SearchEngineWatch]


Yahoo advertenties voor RSS-feeds

Yahoo! Publisher NetworkBegin augustus lanceerde Yahoo! een advertentienetwerk á la Google AdSense. Na iets meer dan een maand zijn de eerste Yahoo-advertenties in een RSS-feed gespot. Op JenSense staan de eerste screendumps en het is nu afwachten wanneer deze functionaliteit voor het grote publiek wordt opengesteld. Aanmelden voor het Yahoo! Publisher Network is overigens alleen mogelijk voor inwoners van de VS.

Op 26 april lanceerde Google AdSense-advertenties voor RSS-feeds, maar ik (bijna iedereen) zit nog steeds te wachten totdat deze wordt opengesteld voor het grote publiek.

» First sighting of Yahoo Publisher Network RSS ads


Winnaars 2005 WebAwards

2005 WebAwardsDe winnaars van de 2005 WebAwards zijn bekend gemaakt. IQ interactive heeft de Best of Show en de Best Entertainment Website Award gewonnen. De volledige lijst staat op de website van de 2005 WebAwards.

» 2005 WebAwards winners

[via Marketingfacts]


14 september 2005

212 Amsterdam - het nieuwe AD

AD.nlGisteren was er een 212 Amsterdam met Jeroen Mann van het AD. Helaas kon ik er niet bij zijn, maar gelukkig zijn er websites die verslagen publiceren :-)

Molblog
- 212Amsterdam: AD heeft ook targets voor online verkoop
Marketingfacts
- AD.nl gaat strijd aan met NU.nl en Telegraaf.nl
Planet.nl
- AD wil bij top-3 nieuwssites


To Blog or Not to Blog

The Content Factor heeft een whitepaper "To Blog or Not to Blog" gepubliceerd over corporate bloggen.

» To Blog or Not to Blog

[via Micro Persuasion]


Google Blog Search

Google Blog SearchGoogle heeft een weblogzoekmachine gelanceerd: Blog Search
Met Google Blog Search kan je zoeken naar weblogs die schrijven over je favoriete onderwerp. Helaas worden de resultaten niet gerankschikt op basis van actualiteit maar je kan je wel abonneren op de RSS-feed van de zoekopdracht.

» Google Blog Search

Update
Rechtsboven kan je optie "sorteren op datum" kiezen


13 september 2005

Tijdverslinders bij usability-onderzoeken

Jakob Nielsen: Tot 40% van de tijd bij usability-onderzoeken gaat verloren aan het uitvoeren van onbelangrijke activiteiten door de gebruikers.
Tijdverslinders
 • Starting the session with an extensive demographic survey. It's better to collect this data using an online website survey. For test participants, make do with the data collected during the up-front screening process and refrain from asking additional questions during the test.
 • Asking users for subjective satisfaction ratings after each task. Subjective ratings are weak data in the first place. Research projects aside, overly fine-grained ratings are rarely worth the time required to collect them.
 • Using a satisfaction questionnaire with dozens of questions instead of a single overall satisfaction score. It's stupid to ask users to rate, for example, how much they like the graphics. If people have strong feelings about how something looks -- whether it be pleasing, ugly, or inappropriate -- they'll voice those feelings during the task. The one thing a questionnaire should ask users about is overall satisfaction. Detailed issues are much more valid if you assess them based on users' behavior while performing tasks, rather than asking for a retrospective rating.
 • Ending the session with a long discussion about how users might feel about potential new product developments. Again, focus groups are better for this. Also, users' reactions to prototype designs while performing tasks are much more valid than people's hypothetical speculations about what they might like. Spend your time collecting valid data rather than speculative data, even if doing so requires you to mock up a few more pages.
 • » Jakob Nielsen's Alertbox, September 12, 2005


  Wouter Bos gaat podcasten

  Wouter BosWouter Bos heeft zojuist op Radio538 bij Ruud de Wild aangegeven dat hij gaat podcasten. Hij zou dan de eerste Nederlandse politicus zijn met een podcast.
  Wanneer Wouter Bos zijn eerste podcast gaat "produceren" is niet bekend, maar zeer waarschijnlijk worden ze gepubliceerd op WouterBos.nl of op de PVDA-website.


  NewsFire blokkeert RSS advertenties

  NewsFireNewsFire is een RSS-reader voor de Mac en is waarschijnlijk de eerste reader die advertenties in een RSS-feed blokkeert. Op Kennethverburg.nl staat dat NewsFire standaard de Google en FeedBurner advertenties blokkeert zonder dat deze optie uitgeschakeld kan worden door de gebruiker. Hiermee lijkt NewsFire de enige te zijn die nu in de applicatie zelf advertenties blokkeert. Eerdere oplossingen die advertenties 'blokkeerden' deden dit door middel van style sheets die een bepaalde combinatie van HTML tags simpelweg niet weergaven.

  » NewsFire


  12 september 2005

  eBay neemt Skype over

  eBay & SkypeeBay heeft vandaag aangekondigd Skype over te nemen voor het enorme bedrag van 2,6 miljard dollar.

  De grootste verandering voor Skype wordt het betalingssysteem. Waar voorheen het erg moeilijk was om consumenten te bedienen met een klantvriendelijk, kan nu gebruik gemaakt worden van onder andere PayPal, de meest gebruikte online betalingsdienst ter wereld.

  Ook eBay heeft baat bij de overname, afgezien van de financiële voordelen. Zo is het bedrijf nu aan het denken over de mogelijkheid om 'live voice auctions', veilingen waarbij het mogelijk is om te bieden via de microfoon, te introduceren. Ook is de veilinggigant aan het brainstormen over een mogelijk online callcenter

  » eBay to Acquire Skype


  09 september 2005

  Weblogs spelen geringe rol bij meningsvorming

  Weblogs zijn hot. Tenminste, als we de weblogs mogen geloven. Toch spelen ze (nog) nauwelijks een rol als het gaat om meningsvorming bij de gemiddelde Nederlander. Dit is de uitkomst van het uitgebreid ondervragen van 278 personen, in leeftijd variërend van 18 t/m 55 jaar, middels online kwalitatief onderzoek.

  De respondenten geven aan veel meer waarde te hechten aan sites en nieuwsbrieven van dagbladen, nieuwsrubrieken en consumenten-organisaties. Belangrijkste kritiek: weblogs zijn lang niet altijd up-to-date en de informatie is vaak al op andere manieren in het nieuws geweest zonder wezenlijke toegevoegde waarde. "Ik heb een tijdje enkele weblogs actief gevolgd. Min of meer uitgaande van een dagelijkse update. In de praktijk blijken de meeste blogs maar af en toe gevuld te worden. Dus je bezoekt zo'n site dan wel vaak, maar zonder resultaat."

  Het fenomeen weblog kent overigens wel een hoge bekendheid. Van de ondervraagden geeft bijna de helft aan (af en toe) een weblog te bezoeken. De grootste groep - 83 personen - doet dit beroepshalve. Die hopen via specifieke blogs - bijvoorbeeld op het gebied van internet, marketing-communicatie, auto's, financiën - op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

  Lees verder bij DotWise

  [zibb.nl via Marketingfacts]


  Workshop podcasting erg populair

  Workshop PodcastenDe workshop podcasting aan de Internet Academie in Leeuwarden is erg populair. De academie wilde een eenmalige cursus organiseren, maar de belangstelling is zo groot dat er meer op touw worden gezet, liet directeur Max Vijftigschild van de Internet Academie vrijdag weten.

  De Internet Academie, dat onderdeel is van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, wilde eenmalig een cursus podcasten verspreid over twee avonden aanbieden. "Maar we zaten zomaar op twintig inschrijvingen, dus zit de cursus vol", aldus Vijftigschild. In totaal hebben al meer dan veertig mensen zich ingeschreven voor de cursus op maandag 19 en donderdag 22 september.

  » Workshop Podcasting


  ilse media neemt belang in Marketingfacts

  Ilse MediaGisteren is bekend gemaakt dat ilse media een belang heeft genomen in Marketingfacts. Sinds de oprichting in 2002 is marketingfacts.nl uitgegroeid tot een serieus platform voor interactieve marketeers met duizenden bezoekers per dag.

  “Interactieve marketing wint snel aan populariteit.” aldus Paul Molenaar, directeur van ilse media. “Samen met marketingfacts.nl wil ilse media een volledig kennisplatform bieden waar marketeers zichzelf en elkaar informeren. Het weblog marketingfacts.nl is een uitstekende bron van informatie en zal worden uitgebreid met opleidingen, seminars, een kennisbank en andere diensten die tot doel hebben kennis over nieuwe, interactieve vormen van marketing te vergroten.”

  Marco Derksen, oprichter van Marketingfacts.nl voegt hieraan toe: “Om de community te kunnen blijven bedienen en om een volgende stap te kunnen maken in het bereiken van een breder publiek, is samenwerking noodzakelijk. In ilse media heb ik een partner gevonden met een duidelijke visie op de ontwikkelingen in het veranderende medialandschap waarin interactieve marketing een steeds grotere rol zal gaan spelen.”

  Marketingfacts

  Marketingfacts zal zich richten op het verzamelen, verwerken en exploiteren van informatie op het gebied van interactieve marketing. De basis blijft de weblog marketingfacts.nl maar daar zal het niet bij blijven. Naast een reeks van cursussen, waarvan de eerste eind deze maand plaatsvindt en inmiddels is uitverkocht, zijn er plannen voor congressen en seminars, kennissessies, een kennisbank en periodieke uitgaven zoals het Marketingfacts jaarboek. Marketingfacts zal daarbij actief samenwerken met partners die worden gezocht in het netwerk van Marketingfacts-bloggers en lezers.

  De participatie van ilse media bv in Marketingfacts.nl zal geen gevolgen hebben voor de redactionele formule van het weblog. Bloggers en lezers behouden hun vrijheid en onafhankelijkheid. Ook waar berichtgeving ilse media of haar diensten betreft zal ilse media geen invloed willen of kunnen uitoefenen op de toon of inhoud van de berichten.

  Marco en andere MF-bloggers, gefeliciteerd!!!

  » Persbericht ilse media
  » Nieuwsbericht Marketingfacts


  08 september 2005

  iPod nano

  iPod nanoApple heeft de iPod nano gelanceerd. De iPod nano heeft ruimte voor 1.000 nummers of 25.000 foto's. De iPod nano is dunner dan een potlood en meer dan twee keer zo klein als concurrerende spelers. De iPod nano heeft een compact, lichtgewicht ontwerp (zwart of wit) met een kleurendisplay en is verkrijgbaar in een 2GB en een 4GB model.


  Google AdSense-team heeft humor

  Google AdSenseWat is de beste manier om 6 uur onderhoudswerkzaamheden aan te kondigen? Het Google AdSense-team heeft in ieder geval een leuke variant:
  Speaking to AdSense publishers at face-to-face events and in reading emails and forums, we on the AdSense team have seen a phenomenon develop that's probably best described as G.A.S.S. - Google AdSense Stats Syndrome. The primary sign of affliction is the compulsive need to check AdSense stats every 15 minutes or so to see how much you've earned since your prior login. Sufferers face strong withdrawal when separated from a PC with Internet access and have been known to experience mild abdominal discomfort and general irritability.

  So for you G.A.S.S. sufferers, we will offer a bit of temporary summer relief this Thursday. For some scheduled maintenance, our reports will not be (visibly) updated for around 6 hours beginning at 12 noon PST (GMT -8 for you international folks). Your earnings will of course be unaffected, but you won't see any change in stats during this time as we work to improve the AdSense system.

  Please enjoy the day and rest assured that things will be back to normal as soon as possible.
  » Temporary G.A.S.S. Relief


  Winnaars Nationale E-mail Marketing & E-mail Publishing Awards

  Nationale E-mail Marketing & E-mail Publishing AwardsGisteren zijn de prijzen voor de beste e-mailcampagnes van Nederland uitgereikt in de Meervaart te Amsterdam tijdens de De Vierde Nationale E-mail Marketing Conferentie. Net als vorig jaar staat de uitslag niet op hun website, gelukkig was Frank aanwezig en heeft hij een uitgebreid verslag geschreven.

  Winnaar E-mail Marketing Award
  Wegener DM/Fitness First voor de Wervingscase Fitness First.

  Winnaar E-mail Publishing Award
  Veritate/REED Business Information voor de NieuwsbladTransport email Nieuwsbrief.

  » Frankwatching: Nationale E-mail Marketing Awards: E-mail nu 1 van de grote 3


  07 september 2005

  Gratis eBook van Seth Godin

  Who's there? Seth Godin's Incomplete Guide to Blogs and the New WebSeth Godin biedt gratis het eBook "Who's there? Seth Godin's Incomplete Guide to Blogs and the New Web" op zijn website aan.
  Who's There is not an ebook about how to write better or how to follow the traditional conventions about formatting and building a blog. It's not designed to sell you one service instead of another, either.

  Instead, I divide the blog world into three groups and turn my attention to one. And in particular, I try to sell you hard on how building a blog asset can have a spectacular impact on you, your career, your organization and your ideas.

  I promise this ebook is incomplete. I hope, though, that it encourages you to pay attention to some of the underlying forces at work online and off. And it's small enough to email to your colleagues or to post on your own site. Hey, it's free and it comes with its own carrying case.
  Het eBook is een vervolg op "KnockKnock - Seth Godin's Incomplete Guide to Building a Web Site that Works".

  » Who's there? Seth Godin's Incomplete Guide to Blogs and the New Web (pdf, 1,7 MB)


  06 september 2005

  Meten is weten

  Meten is weten is een bekend spreekwoord in de internetwereld. Ik gebruik een aantal gratis services om de "prestatie" van mijn weblog te meten. De gegevens die deze services opleveren vallen voornamelijk in de categorie "nice to know" en heel af en toe heb ik op basis van de gegevens aanpassingen kunnen doen. De belangrijkste services zijn:

  StatCounter
  Van StatCounter gebruik ik een gratis teller om na te kunnen gaan hoeveel bezoekers en pageviews ik heb. [voorbeeld] Naast de algemene bezoekersaantallen kan je ook inzoomen op bijv. "recent pageview activity". Hier kan je nagaan waar bezoekers vandaan komen, hoelang ze zijn gebleven en waar ze zijn afgehaakt. Vooral de referrers zijn interessant: je bent snel op de hoogte als iemand een link naar je website plaatst en soms heb je een scoop.

  De beperkte logfile biedt ong. een halve dag tot dag informatie over referrers, zoektermen etc., de algemene gegevens over bezoekers & pageviews per dag worden natuurlijk langer bewaard.

  StatCounter biedt daarnaast nog een paar handige functionaliteiten:
  - Statistiekgegevens downloaden als cvs-file of excel-sheet
  - Statistiekgegevens achter slot en grendel (of openbaar)
  » StatCounter

  Webstats4U
  Een paar maanden geleden heeft Webstats4U de gratis tellers van NedStat overgenomen en een paar dagen geleden is er een gigantische discussie ontstaan. Deze teller gebruik ik dus niet meer :-).

  FeedBurner
  Met FeedBurner kan je het aantal abonnees op je RSS-feed en het aantal klikken op de berichten meten. [voorbeeld]
  » FeedBurner

  MyBlogLog
  MyBlogLog.com is een handig manier om outbound klikgedrag te meten. Nadat je een javascriptje op je website hebt geplaatst kan je zien op welke externe links er geklikt wordt en wat populair is.
  » MyBlogLog

  Logfiles
  Af en toe kijk ik naar de logfiles, voornamelijk naar de error-log. Ik vind het vervelend als bezoekers (of spiders) errors krijgen. Soms kan je je aanpassingen doen, soms is het pech hebben voor de bezoeker.
  Ik heb (nog) geen logfile analyse pakket, dus ik gebruik m'n logfiles niet voor statistieken.

  Link Popularity Tool
  Sinds kort gebruik ik een Link Popularity Tool waarmee je kan zien hoe je scoort in de verschillende zoekmachines. Je kan je eigen website afzetten tegen de bekende websites of tegen je "concurrenten".

  RSS-zoekmachines
  Ik gebruik verschillende RSS-zoekmachines (bijv. Blogdigger, Feedster, Technorati, NewsIsFree, Blogpulse, Feeds4all, Feed24, Icerocket, Daypop, Feedfarm, PubSub, Bloglines) om op de hoogte te blijven van wie er over me schrijft of naar me linkt. Gewoon door de RSS-feed van de zoekopdracht in de reader plakken.


  Feedo.nl gelanceerd

  FeedoVandaag heeft Ilse Media de RSS reader en persoonlijke nieuwsportaal Feedo gelanceerd. Feedo biedt de gebruiker een aantal opties:
  - RSS zoekmachine
  - RSS directory
  - persoonlijke pagina met favoriete RSS-feeds
  - persoonlijke zoekfilters (zoekopdrachten met RSS-feed)

  Volgens Paul Molenaar van Ilse ligt de toekomst in het faciliteren (ruimte en instrumenten geven), binden (categoriseren, bundelen) en ontsluiten.
  De recent gelanceerde Blogsearch hoort bij ontsluiten en Feedo valt waarschijnlijk in de categorie "binden". Eind juli was ik de website al tegengekomen in m'n RSS-feedlogfiles.

  Mijn eerste indruk van Feedo is niet echt positief, maar dan heb ik ook maar 5 minuten gekeken naar het nieuwe portal. Als je bijv. zoekt op WebDrain kom ik veel berichten tegen die deze zoekterm niet in het bericht hebben en dus niet in het resultaatoverzicht horen te verschijnen. Het lijkt alsof er meer geïndexeerd wordt dan de pure RSS-feed. Verder mis ik de datum van een bericht na een zoekopdracht.

  » Feedo.nl


  05 september 2005

  Planet Internet start redactielog

  Planet Internet RedactielogDe redactie van Planet Internet is een redactielog gestart.
  Dit redactielog is een nieuwe manier om in contact te treden met onze bezoekers en dus met u. We leggen hier dagelijks verantwoording af over wat we doen, waarom we bepaalde feiten brengen en andere buiten beschouwing laten. We willen hier onze bezoekers een stem geven, een discussie met ze aangaan en luisteren naar hun kritiek, suggesties of tips. En niet onbelangrijk, we willen op deze plek ook ruiterlijk toegeven wanneer we de plank eens misslaan want het blijft per slot van rekening mensenwerk.
  » Planet Internet Redactielog

  [via DutchCowboys]


  Postbank stimuleert internetgebruik

  PostbankDe Postbank gaat klanten stimuleren om internet te gebruiken door kosten in rekening te brengen voor overschrijvingen en het verzenden van rekeningafschriften.

  Het gaat om de tweewekelijkse overzichten, waarvoor de Postbank vanaf volgend jaar een (symbolisch) bedrag gaat vragen van 4 euro. Ouderen, jongeren en studenten hoeven de bijdrage niet te betalen.

  Volgens de Postbank neemt de vraag naar "papier" sterk af. De Postbank hoopt dat voor het einde van het jaar twee miljoen klanten zijn overgestapt op kosteloos internetbankieren. Ze krijgen 30.000 aanmeldingen voor internetbankieren per week binnen.

  » Postbank


  Schoolcijfers per sms

  Ouders van scholieren in Kroatië kunnen via een sms-dienst op de hoogte worden gehouden van de aanwezigheid en de prestaties van hun kinderen. De scholieren kunnen dan niet langer onvoldoendes verdoezelen voor hun ouders, net doen alsof ze geen huiswerk hebben of spijbelen zonder dat het thuis uitkomt

  De sms-dienst wordt ingevoerd op 115 basis- en middelbare scholen. Eén school in Zagreb testte het systeem vorig jaar al. "We hadden uitstekende resultaten", zei het schoolhoofd tegen de krant Vjesnik. Als een kind niet op school verschijnt, weten de ouders het binnen tien minuten."

  [i-Mail]


  04 september 2005

  RssFwd: weblog-berichten in je inbox

  RssFwdMet "RssFwd - Reading RSS the way you are already reading your emails" kan je berichten van weblogs in je inbox krijgen. Je hoeft alleen de RSS-feed van de website in te voeren en je e-mailadres en daarna krijg je elke keer een e-mail zodra er een nieuw bericht is.

  Wil je de nieuwe WebDrain-berichten per e-mail ontvangen? Ga dan naar RssFwd, voer het adres van mijn RSS-feed (http://feeds.feedburner.com/webdrain) in en daarna je e-mailadres.

  » RssFwd

  Gerelateerd nieuws
  RMail - weblog-berichten in je inbox


  Ik ben een mislukte blogger...

  Een heerlijk bericht van Bryan Thompson met een aantal herkenbare opmerkingen.
  Blogging is frackin' hard! And what is the whole point of a blog? To get comments. Yes, it is! You know good and well that to write things because you have to simply “get them off your chest,” you could write in a diary or a journal (by journal, I mean, the “book,” not the “webjournal”). You could even type it on your computer and save it away in your “My Documents/Private Diary of 2 am Thoughts.” Nobody would ever have to see it. But, you don’t. Why? Because we have something inside us that wants people to give a crap! We don’t want our thoughts to remain silent. Especially controversial thoughts. Why? Maybe because controversial thoughts gain ATTENTION!
  » I'm a Failed Blogger!


  03 september 2005

  Webloggers, verwijder je Webstats4U (NedStat Basic)-tellers!!!

  Webstats4UOp Marketingfacts lees ik zojuist sommige websites plotseling pop-upadvertenties zijn gaan vertonen. De pop-ups zijn van Adpepper en komen door de gratis teller van Webstats4U. Gebruikers van Webstats4U (voorheen NedStat Basic) zijn verrast, verbaasd en geirriteerd en ik dus ook.

  Ik gebruik ook reclame-uitingen op mijn website, maar daar wil ik wel zelf de controle overhebben (en zeker geen pop-ups!). Ik heb daarom de gratis teller van Webstats4U direct verwijderd!

  En daarom ook de oproep aan alle webloggers: verwijder de Webstat4U-teller!!!

  Er zijn veel betere alternatieven zoals:
  » Statcounter

  Andere websites over Webstats4U (selectie):
  - Marketingfacts: Nedstat Basic-gebruikers verrast door popups
  - Frankwatching: Bezoekers websites verrast door popups
  - Flabber: Webstats4u -> Popups4u
  - Technorati over Webstats4U
  - Feeds4all over Webstats4U

  Update 06-09-2005
  Webstats4U heeft gereageerd op Marketingfacts:
  Hello Ladies and gentlemen
  Thank you very much for your comments on the Basic Counter of former Nedstat.
  I would like to clear a few questions up:
  Nedstat Basic/westats4u is the most used free statistic tool in the world - and probably allso the most respected and accepted. We believe in keeping this service free of charge - even if the costs of bandwidth, development and maintenance are extreemly high.
  But to keep it a free tool we have choosen to send out one advertisement per week per visitor on the website.... THis has been communicated on our website and in emails to all the webmasters. Some webmasters might have given us a wrong emailadress or they might have changed it and therefore not recieved any mails from us. But everybody have been notified well in advance. We hope to make sure that webstats4U - a product from Holland - will stay the best, most respected and the biggest fress tool in the world

  Best regards Niels Nüssler
  En mijn reactie hierop:
  One of the most respected en accepted statistics tool in the world? En dan gaan jullie met pop-up advertenties werken, de meest irritante reclame-vorm die ooit is bedacht. Dat "most respected and accepted" kan je zo wel vergeten.

  Verder ik geloof niet dat jullie e-mails naar alle (600.000) webmasters hebben gestuurd. Mijn gegevens waren (ik heb m'n account gisteren verwijderd) correct en ik heb geen e-mail ontvangen. Blijkbaar zijn er meer "webmasters" die geen e-mail hebben ontvangen, anders was er nooit zoveel ophef ontstaan.
  Volg de rest van de discussie op Marketingfacts


  02 september 2005

  Technorati lanceert Blog Finder

  Technorati - BlogfinderBlog Finder helps answer the question: "How can you find authoritative blogs on a subject?"

  » Technorati Blog Finder


  Groeiend aantal mensen bezoekt weblogs

  Blogo.nlZeker 65% procent van de Nederlandse internetgebruikers bezoekt wel eens een weblog. Dit blijkt uit een onderzoek naar de populariteit van weblogs in Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau RM Interactive in opdracht van webloguitgeverij Blogo.nl.

  Een weblog mag dan bij steeds meer mensen een bekend fenomeen zijn, het werkwoord bloggen heeft nog een lange weg te gaan. Amper 15% van de internetters weet goed wat hiermee bedoeld wordt. Bijna 45% geeft aan weblogs zeer gebruikersvriendelijk te vinden, tegen 14% die het daar niet mee eens is. De bekendheid van RSS, een nieuw begrip dat verwant is aan weblogs, is laag: bijna 66% zegt hiervan nog nooit gehoord te hebben. Bijna 65% van de Nederlandse internetgebruikers heeft geen idee wat een "podcast" is.

  Verschil tussen mannen en vrouwen is er ook. Opvallend is dat 7% van de vrouwen tegen 5% van de mannen een eigen weblog heeft Vrouwen mogen dan vaker een eigen weblog hebben, ze beschikken over minder kennis als het gaat om webloggen. Ze kennen weblog termen minder goed en zijn minder goed op de hoogte van het bestaan van populaire weblogs, maar hun 'webloggedrag' leidt daar niet onder en is vergelijkbaar met dat van mannen.

  Vrouwen geven bij het bezoeken van een weblog de voorkeur aan onderwerpen als shoppen, moederschap en reizen, terwijl mannen meer voor de humor gaan en voor gadgets en elektronica.

  » Blogo.nl: Groeiend aantal mensen bezoekt weblogs


  01 september 2005

  100.000 dollar aan AdSense-inkomsten

  ProBloggerBlogger Darren Rowse heeft in één jaar 100.000 dollar verdiend met AdSense. In augustus ging hij door de 100.000 dollar grens heen en behaalde hij tevens een nieuw maandrecord: ruim 15.000 dollar
  In augustus verdiende hij gemiddeld meer dan 500 dollar per dag met de advertentie-inkomsten.

  In de blogosfeer is Darren zeer bekend met zijn weblog ProBlogger, maar dit is niet zijn enige weblog.

  • Digital Photography Blog - A blog looking at all things ‘Digital Photography’ including Digital Camera reviews, tutorials, tips and news. DPB is read daily by 10,000 - 12,000 readers.
  • Athens Olympics Blog - A blog about the Athens Olympic games with news, opinion and information on the Olympics in August 2004. Over the two weeks of the games this blog was visited by close to 2 million readers.
  • Printer Reviews - a new blog covering the latest printer news, reviews and information.
  • Camera Phone Zone - a new blog about camera phones, smart phones and the like.
  • Laptop Reviews - a blog with news information and reviews on Laptop and Notebook computers.
  • Secure Instant Messaging - a new blog on the growing instant messaging industry.
  » I’m a Six Figure Blogger


  RSS-statistieken augustus 2005

  RSS-statistieken WebDrain - augustus 2005

  [Brongegevens: FeedBurner]


  Statistieken augustus 2005

  Statistieken van WebDrain voor de maand augustus.
  Totaal aantal pageviews: 5816
  Totaal aantal unieke bezoekers: 3899 (cumulatief)
  Het totaal aantal pageviews is in de maand maand gestegen met 21% tov de maand juli en het totaal aantal unieke bezoekers is gestegen met 14%.

  Statistieken WebDrain - augustus 2005

  [Brongegevens: StatCounter]


  Nieuwe user interface FeedBurner gelanceerd

  FeedBurnerDinsdag maakte FeedBurner bekend dat ze een nieuwe user interface gingen lanceren. Het is goed dat ze gebruikers vantevoren over de aanstaande wijziging informeren en ze gaven zelfs een "sneak-preview" van de nieuwe look & feel. De nieuwe user interface is nu gelanceerd en ze geven direct uitleg over wat er veranderd is. Kijk, zo hoor je om te gaan met je gebruikers!

  » What have you done with the FeedBurner I know and love?
  » FeedBurner Redesign Unveiled