WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

02 september 2005

Groeiend aantal mensen bezoekt weblogs

Blogo.nlZeker 65% procent van de Nederlandse internetgebruikers bezoekt wel eens een weblog. Dit blijkt uit een onderzoek naar de populariteit van weblogs in Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau RM Interactive in opdracht van webloguitgeverij Blogo.nl.

Een weblog mag dan bij steeds meer mensen een bekend fenomeen zijn, het werkwoord bloggen heeft nog een lange weg te gaan. Amper 15% van de internetters weet goed wat hiermee bedoeld wordt. Bijna 45% geeft aan weblogs zeer gebruikersvriendelijk te vinden, tegen 14% die het daar niet mee eens is. De bekendheid van RSS, een nieuw begrip dat verwant is aan weblogs, is laag: bijna 66% zegt hiervan nog nooit gehoord te hebben. Bijna 65% van de Nederlandse internetgebruikers heeft geen idee wat een "podcast" is.

Verschil tussen mannen en vrouwen is er ook. Opvallend is dat 7% van de vrouwen tegen 5% van de mannen een eigen weblog heeft Vrouwen mogen dan vaker een eigen weblog hebben, ze beschikken over minder kennis als het gaat om webloggen. Ze kennen weblog termen minder goed en zijn minder goed op de hoogte van het bestaan van populaire weblogs, maar hun 'webloggedrag' leidt daar niet onder en is vergelijkbaar met dat van mannen.

Vrouwen geven bij het bezoeken van een weblog de voorkeur aan onderwerpen als shoppen, moederschap en reizen, terwijl mannen meer voor de humor gaan en voor gadgets en elektronica.

Blogo.nl: Groeiend aantal mensen bezoekt weblogs

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina