WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

29 juli 2007

MedblogNL top 25: de beste 25 Nederlandse medblogs

Jan Martens heeft gisteren de MedblogNL top 25 gelanceerd. De MedblogNL top 25 is een overzicht van de beste 25 Nederlandse medische weblogs. Het idee is afgeleid van de MarCom top 100, een overzicht van de 100 beste Marketing en Communicatie weblogs.

De ranking wordt bepaald door de waarde van diverse parameters:
1) de gemiddelde Google pagerank van de homepage
2) de Technorati ranking, inblogs en inlinks
3) de Feedburner hits en circulatiegegevens
4) het gemiddelde aantal berichten
5) het gemiddelde aantal reacties op de weblog

Mijn eigen gezondheidsblog Gezonderworden.nl staat in eerste opzet op nr. 3.


26 juli 2007

No more social bookmark services

Ik heb besloten alle icoontjes van de verschillende social bookmark services te verwijderen. Ik had de social bookmark service iconenbende in maart toegevoegd als testje, als handige service voor de bezoekers van deze blog.
Maar volgens mij wordt het niet veel gebruikt (gevoel, geen harde cijfers) en de hardcore-social-bookmark-service-gebruikers zullen wel hun eigen "knupkes" hebben. Het ruimt wel lekker op... :-)


Reacties eindelijk overal zichtbaar

Eindelijk heb ik het voor elkaar gekregen om de meest recente reacties bij alle berichten zichtbaar te maken. Ik ben altijd een zeer tevreden gebruiker van Blogger geweest, maar het irriteerde me mateloos dat de meest recente reacties niet overal getoond konden worden.

Blogger biedt alleen de mogelijkheid om de reacties van de startpagina-berichten te tonen en dus reacties op oude berichten worden nooit zichtbaar. En dan kan je ze ook nog eens alleen op de startpagina tonen. Door wat aanpassingen in de instellingen is het mogelijk om een RSS-feed van de reacties te publiceren. En een RSS-feed kan je weer op je website plaatsen :-)

Ik had dit al eerder gedaan, maar kon de feed nergens vinden. Nu blijkt na wat speurwerk dat de RSS-feed niet naar je eigen domein wordt gepubliceerd, maar ergens bij Blogger wordt geplaatst. Een beetje vaag....

Ik toon de reacties nu met een javascriptje van FeedBurner, maar zoals jullie kunnen zien is de opmaak niet echt geweldig. Weet iemand nog een mooi javascriptje / website waarmee je RSS op je eigen website kan publiceren?


21 juli 2007

Stabiliteit

Bijna vergeten... Tijdens mijn vakantie is de nieuwe Top 100 van Nederlandstalige Marketing- en Communicatieblogs bekend gemaakt en tegen alle verwachtingen in ben ik op plaats 71 blijven hangen, net als vorige maand.

Tsjonge, ik had eigenlijk wel verwacht dat ik er een keertje uit zou vallen maar het valt dus mee. Een kleine voorspelling; in oktober verdwijn ik uit de top 100.


Problemen met AdSense uitbetaling

Ik heb nog nooit problemen ondervonden met AdSense-uitbetalingen, maar Debi Jones van MobileJones.com wel. Ze heeft in het begin uitgebreid contact gehad met de CustomerServices van Google, maar dat verliep niet echt lekker. Zoals een echte blogger betaamd heeft ze het daarna maar op haar blog gepubliceerd in de hoop dat iemand bij Google het zou lezen en actie zou ondernemen.

Uiteindelijk heeft Matt Cutts gereageerd en ervoor gezorgd dat haar check per express naar haar toe werd gestuurd. Goede service, alleen werd de check niet geaccepteerd omdat er niet genoeg geld op de rekening van Google stond :-). Daarna was het weer erg problematisch om met de Google-mensen in contact te komen.
De afbeelding in één van haar berichten is geweldig:Ze heeft nu eindelijk haar geld ontvangen, maar haar gepubliceerde berichten zijn o.a. vanwege de leuke schrijfstijl zeker de moeite waard om te lezen.


20 juli 2007

Back online

Ik ben deze week terug gekomen van 3,5 week Maleisie. Ik heb in de 3,5 week weinig achter het internet gezeten en in die paar uurtjes me zeker niet druk gemaakt over marketing/weblog gerelateerde zaken. Eigenlijk had ik verwacht dat m'n internet-verslaving erger zou zijn, maar dat viel best mee. Even e-mail checken en de headlines van Nu.nl scannen waren de belangrijkste internetbezigheden, de rest kon me niet boeien. Heerlijk om een paar weken uit onze gestressde, druk-druk-druk, information-overload maatschappij te ontsnappen en totaal niet begrijpen waar je je vroeger zo druk over maakte.

Na m'n vakantie heb ik direct alle berichten, op een enkele uitzondering na, in m'n reader op "gelezen" gezet. Wat een heerlijk gevoel! De komende periode zal ik af en toe weer een berichtje plaatsen. Let op, dit is geen belofte. Ik probeer het vakantie-gevoel zolang mogelijk vast te houden...