WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

30 mei 2006

Top 100 Nederlandse weblogs

PCPlein.nl heeft een update van de Top 100 Nederlandse weblogs volgens Alexa.com gedaan. Volgens deze ranking is Flabber wederom de nr.1 weblog van Nederland. Top 100 lijsten zijn altijd leuk en dat Flabber op 1 staat is best mogelijk, maar als je naar de unieke bezoekers kijkt dan krijg ik toch twijfels.

Volgens PCPlein heeft Marketingfacts zo'n 85.000 unieke bezoekers per dag, terwijl uit de statistieken van MF blijkt dat ze er 80.000 per maand hebben. Een klein verschil van 2,4 miljoen unieke bezoekers per maand (of 77.000 per dag).

Onder de lijst van de Top 100 Nederlandse weblogs staat wel te lezen; "Alle waardes zijn schattingen (eigen formules met gebruik van basis-informatie gevonden op het web) ...", maar blijkbaar hebben ze het stukje basis-informatie bij Marketingfacts ff gemist.

Ach, het is maar een ranking en over elke ranking valt wel wat te zeiken. Misschien ben ik gewoon geirriteerd dat mijn blogs niet in de Top 100 staan... (terwijl ze er wel thuishoren ;-)

[Lunchpauze via Zesser]


AdSense-inkomsten verhogen

Je kan je AdSense-inkomsten verhogen door de rand rondom de AdSense-advertenties te verwijderen. Bezoekers klikken meer op advertenties zonder rand (border) dan op advertenties met een rand. Dit komt waarschijnlijk omdat het minder opvalt dat het een advertentie betreft en dat de (onervaren) bezoeker dan sneller geneigd is erop te klikken. Deze tip voor het verhogen van je advertentie-inkomsten stond begin mei op de Google AdSense-blog.

Natuurlijk ben ik dit zelf ook gaan testen en heb ik op mijn blogs de rand van de AdSense-advertenties verwijderd. Na twee weken moet ik constateren dat deze tip om je advertentie-inkomsten te verhogen klopt. Het klik-percentage op advertenties is na de verandering licht gestegen en stabiel gebleven.

Altijd prettig als inkomsten omhoog gaan, maar een lichte stijging op weinig is nog steeds niet veel :-).


12 mei 2006

Blogads: nieuw Nederlands advertentienetwerk voor weblogs

BlogadsGisteren is bekend geworden dat Blogads.nl, een nieuw Nederlands advertentienetwerk voor weblogs, is gelanceerd. Het initiatief van het advertentienetwerk is van Jeroen Bertrams (Hyped.nl) en Marco Derksen (Marketingfacts.nl).

Blogads.nl gaat twee diensten leveren. Als eerste een volledig geautomatiseerd advertentiesysteem waarbij geinteresseerde weblogs zich kunnen aanmelden en waarmee adverteerders op CPM-basis tekst- en banneradvertenties kunnen inboeken (op basis van thema, bereik, tarief). Dit systeem moet een alternatief gaan vormen voor mogelijkheden als Google Adsense. Daarnaast zal Blogads.nl zich gaan richten op het organiseren en begeleiden van specifieke weblogcampagnes.
[Marketingfacts]

Marco en Jeroen, veel succes met dit initiatief!
En als jullie ooit nog verder gaan met RSS-advertenties, dan heb ik nog wel een mooie domeinnaam ;-).


02 mei 2006

Weblogzoekmachine Sphere gelanceerd

SphereVandaag is de nieuwe weblogzoekmachine Sphere gelanceerd. Weer een plek op het web waar je kan zoeken naar je favoriete onderwerpen en natuurlijk kan je de zoekopdracht opslaan als RSS-feed.

» Sphere

Gerelateerd nieuws
- Sphere, een nieuwe weblogzoekmachine


Parlino nieuwe concurrent Skype

ParlinoDe Zweedse telecomonderneming Tele2 heeft vandaag een softwareprogrammaatje ge´ntroduceerd waarmee gratis kan worden gebeld via internet. Met de dienst, Parlino, gaat het bedrijf de concurrentie aan met Skype.

Het bellen is alleen gratis wanneer contact wordt gezocht met andere gebruikers. Voor andere telefoontjes (mobiel en vast) kunnen beltegoeden worden gekocht. Skype, dat al meer dan honderd miljoen gebruikers telt, hanteert dit concept ook.

» Parlino


01 mei 2006

WK Schwalbe

WK SchwalbeEen leuke marketingactie van Aviko, het WK Schwalbe. Mensen die een uitstekend kunnen doen alsof ze getackeld worden, kunnen een voetbalarrangement in Duitsland winnen.

Foto's en filmpjes van nepvalpartijen kunnen tot en met 8 mei op www.wkschwalbe.nl worden geplaatst. De schwalbe mag op het voetveld plaatsvinden, maar ook op straat, in een winkel of op kantoor.