WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

22 november 2007

Attention belangrijker dan geld

Seth Godin heeft heel veel bezoekers, maar geen advertenties op zijn blog (behalve linkjes naar z'n boeken). Hij zou aardig wat geld kunnen verdienen met het plaatsen van advertenties, het vinden van een sponsor of door zijn bezoekers te laten betalen. Dit is zijn reactie:
Not only can't I imagine charging for my blog, I'm practically in debt to the people who read it. I ought to pay them, not the other way around.

Every time you read something I write here, you're giving me a gift... attention. It's getting more precious all the time, you have more choices every day, and it's harder and harder to find the time. I know. I'm grateful. I'm doing my best to make your attention worth it.


20 november 2007

MediGo - Nederlandse Medische Zoekmachine

MediGOGisteren is de medische zoekmachine MediGO gelanceerd.

Het internet wordt steeds vaker gebruikt voor het vinden van medisch gerelateerde informatie. De bestaande Nederlandstalige zoekmachines geven een uitgebreide hoeveelheid resultaten, waarbij de medische kennis van de afzender en betrouwbaarheid niet altijd duidelijk is. MediGO indexeert alleen Nederlandse medische websites met medisch correcte informatie. Alle geÔndexeerde sites zijn beoordeeld door medisch professionals.

MediGO is een initiatief van DaniŽl van Grootheest, Quint Hudson, Martijn Hulst, Jan Martens en BjÝrn Reinacher.

De introductie vond plaats op het congres Van patiŽnt tot Zorgconsument.
Verslagen van het congres staan op de volgende weblogs:
- Art and e-business
- Medblog.nl
- Zo! Communicatie voor zorg en overheid
- Fackeldeyfinds
- Marnix Bras
- Martijn Hulst


16 november 2007

Frankwatching wint The Best of Blog Awards

The Best of Blog'sFrankwatching is verkozen tot de beste weblog in de Nederlandse categorie van de The Best of Blog Awards. De publieksprijs gaat naar Volkskrantblog.nl.

Frankwachting heeft gewonnen omdat de weblog toonaangevend, vernieuwend en trendsettend is op het gebied van marketing, media en internet. De jury bestaat uit onafhankelijke journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts.
Frank, gefeliciteerd!!!


15 november 2007

Verandering in AdSense-advertenties

De "klikbaarheid" van AdSense-advertenties is veranderd. Vroeger kon er nog op de gehele advertentie worden geklikt, maar nu zijn voortaan alleen de advertentietitel en de URL nog klikbaar. Dit staat op de blog Inside AdSense te lezen.

Met het doorvoeren van deze verandering wil Google AdSense het aantal onbedoelde klikken naar beneden brengen. Het gedrag van de gebruiker komt dan beter overeen met zijn of haar intentie.

(Wil je ook geld verdienen met je weblog en je maakt nog geen gebruik van Google AdSense, meld je dan aan via het grijs-groene bannertje in de rechterkolom...)


12 november 2007

Einde aan SPAM-berichten in MSN Reporter?

MSN Reporter is vernieuwd en het is nu alleen nog maar mogelijk om met je Windows Live ID een nieuwsbericht toe te voegen.

MSN Reporter - Windows Live ID

Het ziet er naar uit dat er eindelijk een einde is gekomen aan de MSN Reporter Spam en Fraude. Alhoewel... er zullen altijd mogelijkheden zijn, maar het is in ieder geval een stuk lastiger geworden...

Update
De "officiele bekendmaking" door Microsoft:
MSN Reporter vernieuwd
Ruim een jaar na de introductie van MSN Reporter hebben we de eerste grote verandering doorgevoerd. De gedachte om de drempel zo laag mogelijk te houden om bezoekers te laten deelnemen aan Reporter hebben we lang volgehouden.

We waren ons bewust van de negatieve kanten van deze lage drempel (spam en fraudegevoeligheid). Maar we wilden de situatie vermijden, waarbij iedere voetbalfan zich zou moet identificeren, omdat er enkele relschoppers tussenlopen.

Het is dus met gemengde gevoelens, dat we toch besloten om Reporter van een inlog te voorzien. Gelukkig beschikken we met meer dan 6 milioen Windows Live ID/Passport accounts (nodig om in te loggen op Messenger) over een aardig uitgebreide userbase.

Belangrijkste veranderingen in een notendop:

 • Inloggen: Gebruikers die actief willen deelnemen dienen voortaan in te loggen via WL ID/ Passport (ofwel je Hotmail/Live.nl account).
 • Geen cookies: Stemmen gebeurt voortaan niet meer op basis van cookies. Deze oorspronkelijk gekozen methode verlaagde de drempel tot deelname, maar maakte het geheel ook fraudegevoeliger
 • Portable: Jouw stemgedrag gaat met je mee. Wanneer je op een andere PC met hetzelfde WL account inlogt, zie je ook daar op welke headlines je gestemd hebt
 • Gebruiksgemak: Het email adres van je WL ID account is reeds vooraf ingevuld, zodat gebruikers makkelijker een reactie posten.
 • Reputatie: Met een betere identificatie van de uploaders, maken we nu ook zichtbaar wie onze top uploaders zijn en welke Reporters nieuw zijn.
 • Betere filtering: Gebruikers kunnen nu zelf aangeven over welke periode de Top 5 (was Top 3) headlines worden weergegeven via een Slider (1 tot 16 dagen). Ook kan men nu filteren op uploaders en zich abonneren op een RSS-feed van een specifieke uploader.
  [LiveLog]

 • 01 november 2007

  Viral Hema producten

  HemaGaaf, gaaf en nog eens gaaf!!! De viral van Hema producten

  (maar Le Duel blijft ook leuk)


  Eindelijk e-mail bij nieuwe reacties!!!

  E-mailupdate bij reactiesBlogger heeft eindelijk een e-mailfunctionaliteit bij reacties toegevoegd. Als je reageert kan je aangeven dat je een e-mail wilt ontvangen bij nieuwe reacties. Dit zal de interactiviteit van Blogger-weblogs ten goede komen!

  Update
  De e-mail ziet er netjes uit. De volledige tekst van de reactie staat in de e-mail, wat prettig is voor de reageerder. Vanuit de e-mail kan je via een link ook direct een nieuwe reactie plaatsen en indien gewenst je afmelden voor de service.


  TNT wint voor vierde keer prijs voor beste financiŽle website

  Henri Sijthoff PrijsDe internetsite van TNT is voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste financiŽle website onder de Nederlandse beursfondsen. Dit blijkt uit onderzoek in het kader van de Henri Sijthoff-Prijs waarbij de kwaliteit van financiŽle websites wordt beoordeeld. Het onderzoek is uitgevoerd door internetadviesbureau Jungle Rating in opdracht van het Het Financieele Dagblad.

  TNT behaalde de eerste plaats in het onderzoek omdat de website beschikt over diverse interactieve onderdelen: feedback mogelijkheden, een uitgebreide alert service voor aankomende evenementen en interactieve koersgrafieken. Daarnaast is de website in hoge mate personaliseerbaar.

  In het onderzoek werden ook een aantal trends gesignaleerd:
  1. Standpunten en actualiteiten worden aan de kaak gesteld: Ondernemingen gebruiken de corporate website steeds meer om actuele ontwikkelingen binnen hun bedrijf te bespreken.
  2. Actief de dialoog aangaan: Bedrijven benutten de corporate website om de communicatie met stakeholders te stimuleren.
  3. Een rijkere bezoekersbeleving: Bedrijven experimenteren met beeld, video en geluid op de corporate website.
  4. Rekening houden met de behoeften van individuele stakeholders: Technieken om informatie te personaliseren voor de specifieke behoefte van een bezoeker worden steeds meer toegepast.
  5. De corporate website als marketing machine: Steeds meer corporate websites bevatten naast puur financiŽle feiten ook businessgerelateerde informatie. Het onderscheid tussen corporate en business informatie vervaagt.

  Meer informatie bij Jungle Rating


  Marcom top 100 stuiterbal

  Marcom top 100De Marcom top 100 is weer bekend gemaakt en nadat ik de afgelopen twee maanden weer in de top 100 stond ben ik er nu weer uitgestuiterd. Helaas pindakaas en ik moet genoegen nemen met de 113de plaats :-(.