WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

20 november 2005

Nieuwe functionaliteit in Google Adsense

Google AdsenseGoogle Adsense heeft een nieuwe functionaliteit gelanceerd: Adverteren op deze site

Twee weken geleden werd Google Adsense-programma ook al uitgebreid met een affiliate-gedeelte.

De "Adverteren op deze site" functionaliteit kan je aanzetten in het tabblad Mijn Account. Nadat je het hebt aangezet en een landingspagina hebt ingesteld verschijnt er bij elk Adsense-advertentieblok een extra regel "Adverteren op deze site". Geïnteresseerde adverteerders kunnen op de link klikken waarna ze op een landingspagina komen. Via hun Google Adwords-account kunnen ze dan gericht adverteren op jouw website.

Volgens mij voegt deze functionaliteit weinig toe aan Adsense. Je ontvangt geen extra geld als iemand op je website wilt adverteren, je zal het alleen merken in de CTR of ECPM van de pagina. Volgens Adsense: "Uw inkomsten zullen echter stijgen door de nieuwe adverteerders die zich aanmelden voor het adverteren op uw site, omdat een grotere vraag naar uw advertentieruimte leidt tot hogere potentiële inkomsten."
Google Adsense kan zelfs geen informatie verschaffen over het aantal adverteerders op je website...

Ik heb een aantal kanttekeningen bij "Adverteren op deze website":
- Effectiviteit meten
Als Adsense geen informatie kan verschaffen over het aantal kliks op de link en het aantal aanmeldingen, hoe kan je dan weten of de functionaliteit zin heeft?
- Meerdere websites in één Adsense-account
Als je meerdere websites hebt, maar je wilt niet dat in elke advertentie op elke website de link "Adverteren op deze site" komt te staan, dan heb je pech. Je moet het instellen in je account, dus dan geldt het voor elke advertentie en daarmee elke website. En ook al wil je het wel voor al je websites instellen, dan nog kan je maar één landingspage instellen. Wat natuurlijk niet handig is als te totaal verschillende websites hebt.
- Geld :-)
Als een adverteerder speciaal op mijn website wil adverteren, dan wil ik meer geld! Het is onbekend hoe de huidige verhouding tussen Adwords en Adsense ligt en hoeveel Google daaraan verdient, maar als iemand speciaal op mijn website wilt adverteren, dan is een betere verhouding een stuk eerlijker.
- Tekst gerelateerde advertenties
Het grote voordeel van Adsense is dat het een tekst-gerelateerde advertentie. Je hoeft je in principe geen zorgen te maken of de advertentie bij je tekst past.
Hoe gaat dit in z'n werk als iemand op mijn website wilt adverteren? Kan hij bepalen waar de advertentie staat?

Ik ga deze functionaliteit voorlopig niet aanzetten, ik kan me zowiezo niet voorstellen dat iemand speciaal op deze website wil adverteren. Degene die nu denkt: "Hoezo, kan je je dat niet voorstellen. Ik wil best adverteren op WebDrain..." Neem gerust contact op via het nieuwsformulier.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina