WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

30 december 2004

Terugblik op een half jaar WebDrain - Deel 1

Begin juni ben ik begonnen met deze weblog (eerst onder de naam BrainDrain) en inmiddels ben ik al weer ruim een half jaar bezig. In het begin gebruikte ik WebDrain vooral om rust in mijn hoofd te creeŽren, want zodra je een item gelogd hebt ben je er vanaf en loop je er (voorlopig) niet meer mee rond. Dit is nog steeds het geval, maar de laatste paar maanden is er een "gevoel" bijgekomen: Wie kan ik helpen met mijn "informatie-verslaving" en weblog.

Ik ga tegenwoordig wat selectiever om met de berichtgeving. Ik moet niet het gevoel krijgen dat ik zomaar een bericht online zet om maar een bericht te hebben. Misschien denken de bezoekers hier anders over, maar jammer dan... het gaat om mijn gevoel :-). Het bericht moet iets zijn wat ik interessant/geschikt/boeiend vind en wil delen met de rest van de wereld.

Al jaren merk ik dat mensen in de internetwereld mijlen ver vooruitlopen op de "normale" mens. Waar wij het hebben over podcasten, rss, weblogs en wiki's weten zij niet eens wat deze woorden inhouden, weten ze het verschil tussen een intranet en een internet niet. Sluiten ze de browser en starten ze 'm op om op weer hun startpagina te komen en zijn ze al blij dat ze een achtergrond in hun e-mail kunnen kiezen. Sommige berichten moeten dus aansluiten op dit niveau en collega's moeten aan de hand meegenomen worden naar de geweldige wereld die internet heet.

Kortom de rust die ik in mijn hoofd heb gecreeŽrd door een weblog te starten is gekomen en weer vertrokken. Gelukkig is dit gevoel wel vervangen door een verbeterde versie 2.0.

Morgen deel 2 van de terugblik op een halfjaar WebDrain.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina