WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

05 februari 2005

Blog Burnout

Vorig jaar was het woord "blog" hèt woord van 2004. Veel mensen denken dat "RSS" het woord van 2005 gaat worden, maar misschien wordt het wel "Blog Burnout". Het bijhouden van een weblog brengt een bepaalde verplichting met zich mee en kan daarmee een vorm van stress veroorzaken. Niet elke weblogger heeft hier last van en de webloggers die het wel hebben zullen het allemaal ervaren in een verschillende vorm en hoeveelheid. (Natuurlijk speelt de rest van je leven ook een rol)
Ook ik heb last van dit Webloggers-stress-syndroom. Ik voel me verplicht m'n website te onderhouden en regelmatig een bericht te plaatsen. Berichten plaatsen hoeft niet elke dag, maar als ik een paar dagen niets heb geplaatst neemt de stress toe. Tevens krijg ik stress van andere webloggers. Nieuws is alleen nieuws als je één van de eerste bent, maar als je een nieuwtje al vijf keer voorbij ziet komen, heeft het dan wel zin om dit te plaatsen? (Lees ook het bericht op inter-net-viewer) Eigenlijk heb ik niet echt last van deze stress, maar je voelt wel een bepaalde druk (om te presteren).
Anderen er wel degelijk last van en besluiten om tijdelijk even te stoppen met webloggen of minder frequent te posten. Andrew Sullivan heeft zijn weblog DailyDish even op een lager pitje gezet. Hij is zeker niet de eerste weblogger die dit besluit neemt. PubSub traceert op dit moment ruim 8,3 miljoen weblogs, waarvan er 4,7 mln actief zijn.
Wordt "Blog Burnout" het woord van 2005? Ik denk het toch niet, maar we zullen dit woord zeker nog een paar keer voorbij zien komen dit jaar.

1 reacties:

Blogger Christ / Adverto zei...

Inderdaad erg herkenbaar!

08 februari, 2005 12:09  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina