WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

09 april 2005

Remondo Podcast

Op 4 april is Remondo begonnen met podcasten: "Om proefondervindelijk vast te stellen wat podcasting voor bedrijven zou kunnen doen, breng ik vanaf vandaag op iedere werkdag het laatste nieuws van de blogs."

Tot gisteren was ik niet echt positief over het hele fenomeen podcasten en daarom schrijf ik er ook (bijna) nooit over. De verhalen zijn vaak lang, je moet echt luisteren en hiervan word ik ongeduldig. Ik wil snel kunnen bepalen of het interessant is en dit gaat nu eenmaal makkelijker bij berichten lezen.

Maar als je eigen weblog wordt genoemd in een podcast, dan wordt het toch een ander verhaal. Het bericht PubSub: 9,3 miljoen weblogs wordt vermeld in de Shownotes van 8 april en dan "moet" je wel luisteren. De podcasts van Remondo zijn kort (yes!) en het is een prettige stem om naar te luisteren.
Ik ga deze podcasts de komende weken zeker volgen en (heel) misschien word ik wel een echte podcast-fan.

4 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

En ik denken dat ik een van de weinige bloggers was die niet superenthousiast is over podcasts ;-)

marco

09 april, 2005 08:18  
Anonymous Remondo zei...

Dank u zeer ;-)

Ik schipper nog steeds tussen allerlei mogelijke formats. Erg leuk en leerzaam om te onderzoeken.

Ik ben zonder uitzondering een dagelijkse bezoeker van Webdrain. Keep up the good work!

09 april, 2005 11:18  
Blogger Fred zei...

@Arnoud: Puntje voor Arnoud. Toppie!

@remondo: Goeie podcast! Ga door, GA DOOR!

@marco, de spoeling in het kamp der niet-(super)enthousiatelingen begint met het verlies van Arnoud nou toch wel erg dun te worden hoor! :-)

Fred

09 april, 2005 13:14  
Blogger Arnoud zei...

@Marco: en ik dacht precies hetzelfde! Ik heb nu een positieve ervaring gehad, maar blijf kritisch.
@Remondo: Graag gedaan en jij ook bedankt. Ik was best wel een beetje trots door de vermelding. Gaaf dat je een trouwe bezoeker bent, ik volg Remondo ook dagelijks en nu dus ook de podcasts :-).
@Fred: Thanx! Ga je binnenkort ook Podcasten? Jij bent de grootste podcast-fan die ik ken. (of ken ik gewoon te weinig mensen??)

09 april, 2005 18:26  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina