WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

18 december 2006

Google bedankt, NOT!

Ja hoor, het is weer zover.... Ik merk weer eens hoe belangrijk en machtig Google is... Sinds dit weekend zijn de statistieken van mijn andere website Gezonderworden.nl weer helemaal ingezakt. Het merendeel van de bezoekers komt uit Google en niet via andere websites of direct. Sinds zaterdag krijg ik opeens verdacht weinig bezoekers uit Google.

Begin oktober was dit ook al het geval. Zonder een verklaarbare reden (voor mij) ben ik toen uit de zoekresultaten bij Google verdwenen. De berichten waren wel ge´ndexeerd, maar verschenen nergens op de eerste 10 resultaatpagina's. Zelfs niet als je de hele tekst in het zoekscherm gooide. In Google Sitemaps waren geen errors of meldingen te vinden en al mijn bestanden waren gewoon ge´ndexeerd. Het leek net alsof ik in een "duplicate-content-filter" was beland. (Dit is van horen zeggen, zoveel verstand heb ik er nou ook weer niet van...)

Opeens was ik 80% van mijn bezoekers kwijt en daardoor had ik ook 80% minder "inkomsten". Ik heb een paar kleine veranderingen doorgevoerd, bijv. mijn headers klikbaar gemaakt en mijn RSS-feed ingekort, puur voor een betere indexering van mijn bestanden en om andere websites minder informatie te laten 'stelen".

Na ong. 6 weken (halverwege november) begon het bezoek uit Google weer toe te nemen. Op bepaalde pagina's was ik wel (zichtbare) PageRank kwijtgeraakt, maar eind november had ik bijna de oude bezoekersaantallen.
En nu ben ik weer aan het dalen, ik mag blij zijn als ik vandaag de 150 unieke bezoekers per dag haal.

Aaaarrggghhh, ik snap er af en toe helemaal niets van.

Ik ben al jaren een grote fan van Google (Search, Blogger, Gmail, Adsense, Analytics enz.), maar nu baal ik als een stekker!

N.B.
Op Marketingfacts stond hier een aantal weken geleden ook een mooi artikel over: Help, ik krijg geen bezoek meer vanuit de zoekmachines!

9 reacties:

Anonymous FredZ zei...

Arnoud,

Gewoon geduld betrachten. Echt waar!
't Trekt vanzelf weer bij. Je moet vooral NIETS veranderen.

Hier spreekt een ervaringsdeskundige.

18 december, 2006 21:42  
Anonymous Ruben Timmerman zei...

Geduld kan helpen, maar boos worden in ieder geval niet. Ik denk eigenlijk dat Google je bestraft voor het overduidelijke spam karakter van de website. De content is niet origineel (ANP, BOL.com), en wordt verder gevuld met cashmakers (AdSense en (BOL) affiliate links).

Verder zou je het eens aan een expert moeten vragen, maar ik denk dat als je verkeer echt ingestort is, je misschien een technische onhandigheid begaan hebt die leidt tot iets wat ook op spam lijkt.

Van mij mag je pas boos worden als je een kwaliteitswebsite creert, zoals webdrain dat wel is. Die scoort vast nog goed in Google, of niet? :)

19 december, 2006 22:17  
Blogger Arnoud zei...

De content is inderdaad niet altijd even origineel.

Bedankt dat je WebDrain een kwaliteitssite vindt, maar ook hier is de content niet altijd even origineel... De website scoort niet super in Google, teveel concurrentie van MF, DC en andere top-marketingsites ;-)

Ik heb hier tegenwoordig maar 150 unieke bezoekers per dag (en dan toch 46ste worden in de MarCom top 100 :-))

20 december, 2006 08:43  
Blogger Arnoud zei...

Zo te zien is zijn de "problemen" opgelost. Ik ben weer te vinden op bovengenoemde woordencombinatie en zie mijn statistieken weer langzaam omhoog kruipen...

30 december, 2006 15:04  
Blogger Arnoud zei...

En de "problemen" zijn vandaag weer opgedoken... heel weinig bezoekers uit Google...

25 januari, 2007 14:04  
Blogger robe zei...

Ahoy

Ik kan niet helpen maar ben een lotgenoot. Voorlopig dus alleen mijn sympathie. Later kom ik erop terug. Voorlopig zit ik alleen maar te trillen van woede.

Rob Engelsman

06 februari, 2007 19:06  
Blogger robe zei...

Wat ik zo vervelend vind is dat soort commentaren van waarschijnlijk is het dit of dat. Ik wil gewoon weten wat dan wel. Kan ik er nog iets aan doen. Voorlopig is Google ernstig uit de gratie

06 februari, 2007 19:09  
Blogger robe zei...

Ik weet intussen weer wat meer. maar kan de juiste informatie niet krijgen.

08 februari, 2007 17:12  
Blogger robe zei...

Wat is namelijk het geval. Om de problemen vanuit Google aangeleverd te krijgen moet ik bewijzen dat ik de eigenaar van de website ben. Dat gaat door een bestand op de website te plaatsen maar dat moet in het Head gedeelte of je moet een nieuwe pagina maken, zodat Googele kan zien dat ik iets veranderd heb en dus de eigenaar ben. Maar dit kan dus niet bij Come2me. Schiet niet op.
Het enige is een eigen domein beginnen waar ik wat meer de baas ben. Ik ben er voorlopig even flauw van.

08 februari, 2007 17:16  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina