WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

20 maart 2007

Den Haag winnaar WebWijzer Award 2007

BurgerOverheidDe gemeente Den Haag heeft de WebWijzerAward 2007 gewonnen. De gemeente scoort met de subsites Residentie.net en Ons Haagse Huwelijk het beste op de 3 participatienormen van de BurgerServiceCode. Dit heeft burger@overheid vandaag bekend gemaakt.

Via Residentie.net kunnen bezoekers onder meer rechtstreeks raadsvergaderingen volgen. Bovendien is Den Haag vernieuwend met "Ons Haags huwelijk", de website waarmee je alle zaken rondom een huwelijk of geregistreerd partnerschap volledig via een computer kunt regelen.

Volgens het Forum Burger@Overheid.nl laat Den Haag met Residentie.net zien dat het bij de e-overheid niet alleen gaat om betere dienstverlening. "Het is een van de eerste initiatieven om bewoners via internet te betrekken, zelforganisatie te ondersteunen en de gemeentepolitiek toegankelijk te maken. Het model is met vallen en opstaan in de loop der tijd verbeterd. Ons Haagse Huwelijk is een goed voorbeeld van vereenvoudiging van formaliteiten en toepassing van zelfwerkzaamheid", aldus de jury.

De WebWijzerAward is dit jaar voor de tiende keer toegekend. Het is een stimulans voor een mooie website tot een waardering voor een goed presterende overheid, waarbij de website een hulpmiddel is. De beoordelingsmaatstaf daarvoor is de BurgerServiceCode: de tien kwaliteitseisen voor de moderne relatie tussen de mondige burger en een slimme overheid. Deze gelden inmiddels als standaard voor publieke dienstverlening. Voor het toekennen van de prijs is dit jaar met name gekeken in hoeverre overheidsorganisaties erin slagen burgers te betrekken bij de ontwikkeling of uitvoering van beleid. Daartoe is vooral gelet op de 3 normen van de BurgerServiceCode die betrekking hebben op actief burgerschap: "ontvankelijk bestuur", "verantwoordelijk beheer" en "actieve betrokkenheid".

Vorig jaar was Amsterdam de winnaar van de WebWijzerAward 2006. In 2005 waren er twee winnaars van de Webwijzer Award 2005; de Informatie Beheer Groep en de gemeente Assen.
[Burger@overheid.nl]

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina