WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

07 maart 2005

Weblogs Hogeschool INHOLLAND - het vervolg

Hogeschool INHOLLANDTwee weken geleden schreef ik over de weblogs bij Hogeschool INHOLLAND. Dezelfde avond schreef Pierre (ICT en Onderwijs BLOG) er ook een bericht over. Gisteren kwamen ook Frank-ly en Breuls.log met een kritisch bericht.
Pierre heeft als reactie zijn e-mailconversatie met de Hogeschool INHOLLAND online gezet:
» Weblogs bij de Hogeschool INHOLLAND deel #2

Ik ben benieuwd wanneer er een reactie komt op één van onze weblogs door de webredactie van de INHOLLAND of door één van de studenten!

5 reacties:

Anonymous Maaike zei...

Ik ben een vierdejaarscommunicatie studente aan bovengenoemde hogeschool. Als jullie meer willen weten over het 'echte'leven van studenten van deze hogeschool kijk dan even op http://weblogs.bnn.nl/donniesloggi
of op www.si-week.nl of op www.dekooi.nl
Alhoewel ik de weblogschrijvers op inholland.nl nog nooit heb gezien, geloof ik wel dat deze echt door studenten geschreven zijn. Het wordt pas ongeloofwaardig wanneer er verschrikkelijk positieve dingen over de interne organisatie van de school worden geschreven...

08 maart, 2005 09:48  
Blogger Arnoud zei...

Bedankt voor je reactie.
Ik blijf het vreemd vinden dat je voor je hogeschool wil webloggen terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn. En dat de hogeschool er op de radio reclame mee maakt.
Of krijgen ze er studiepunten voor?

08 maart, 2005 09:59  
Anonymous Maaike zei...

Ik weet het eerlijk gezegd niet. Maar ik denk dat het op vrijwillige basis gebeurd. Ik heb net namelijk even op de interne nieuwssite gekeken of er een oproep stond met 'schrijf je eigen weblog'. Daarop vond ik een oproep van de webredactie. Dit is een deel van dat bericht. "Om deze vernieuwing van de website tot een succes te maken is de webredactie op zoek naar studenten met een interessante stage, studenten in het buitenland, deeltijders die werk en studie combineren of eerstejaars met al hun nieuwe indrukken. Kortom; alle studenten die tijdelijk hun studentenleven willen delen door een weblog bij te houden."

Ook vond ik een oproep om foto's en filmpjes te maken voor de website van INHOLLAND. Ik citeeer: "Onder het motto ‘Laat zien waar je studeert’ gaan ze met een digitale camera op pad om hun studentenleven vast te leggen.
Het is de bedoeling dat op de foto’s en in de filmpjes alle aspecten van het studentenleven aan bod komen; van opleiding tot uitgaan, van stage tot koken met huisgenoten.De webredactie is nog hard op zoek naar studenten die hun INHOLLAND-leven op deze manier vast willen leggen.Wie mee wil werken kan zich opgeven door een mailtje te sturen naar webredactie@inholland.nl. De webredactie stuurt vervolgens een briefing waarmee de deelnemers aan de slag kunnen."
Ook dat kunnen jullie dus binnenkort verwachten op inholland.nl

Samengevat komt het er dus op neer, dat de blogs wel degelijk van studenten zijn en dat ze daar, naar mijn idee, geen cent/ studiepunt voor krijgen. Ik denk dat de studenten die er aan mee doen, de aandacht rondom hun weblog maar al te leuk vinden. :-)

08 maart, 2005 13:31  
Blogger Arnoud zei...

Bedankt voor de informatie!
Blijkbaar zijn het "echte weblogs", alleen moet INHOLLAND wel nog even de rss-feed en de reactiemogelijkheden aanzetten.

Als studenten ook foto's kunnen insturen beginnen ze misschien binnenkort wel met een fotoblog... Scoop?

08 maart, 2005 14:06  
Anonymous Xaviera zei...

Inholland begrijpt er dan ook niks van!

06 september, 2005 12:14  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina