WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

08 december 2005

Totale bestedingen direct mail bijna € 1 miljard in afgelopen 12 maanden

Nielsen media ResearchIn de afgelopen twaalf maanden (november 2004 t/m oktober 2005) bedroegen de bruto mediabestedingen voor direct mail meer dan € 972 miljoen. Daarmee is DM het op twee na grootste mediumtype na televisie en dagbladen. Dit blijkt uit de nieuw opgezette registratie van de bruto mediabestedingen voor direct mail door Nielsen Media Research in samenwerking met TPG Post.

Nielsen Media Research biedt al jarenlang inzicht in de mediabestedingen voor vrijwel alle mediumtypen, zoals televisie, radio, print, internet en buitenreclame. Het is voor het eerst dat er nu ook inzicht is in de bestedingen voor direct mail. Met de samenwerking tussen Nielsen Media Research en TPG Post, de grootste verspreider van direct mail in Nederland, ontstaat een betrouwbaar en actueel inzicht in de omvang van direct mail. Daardoor is vergelijking met andere mediumtypen mogelijk en wordt inzicht verkregen in de volledige mediamix van adverteerders en in de totale mediabestedingen in Nederland.

Bij het analyseren van de bruto mediabestedingen van direct mail kan onderscheid gemaakt worden naar druk & handlingskosten en verspreidingskosten. Uit een analyse over de afgelopen 12 maanden gebaseerd op de nieuwe registratie van DM blijkt dat de druk & handlingskosten ruim tweederde bedroegen, de verspreidingskosten bedroegen bijna eenderde. De branches Retail (o.a. warenhuizen en mailinghouses) en Financiële Dienstverlening zijn met respectievelijk € 98,7 miljoen en € 70,4 miljoen de ‘big spenders’ binnen direct mail. Voor beide geldt dat rond de 75% van alle mailings is gericht op consumenten. Voor alle branches geldt dat er gemiddeld 60% van het direct mail budget is gericht op consumenten en 40% op de zakelijke markt.
[Persbericht Nielsen media Research]

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina