WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

31 augustus 2006

Nederlandse versie van de BOB's

BEST OF THE BLOGSDe Deutsche Welle International Weblog Awards ook wel bekend als 'The Best of Blogs' Awards (BOB's) krijgt ook een Nederlandse variant. Deze wedstrijd, waarin het publiek kan stemmen op zijn favoriete weblogs, was er al in tien verschillende talen. Voor het eerst dit jaar kunnen ook Nederlandse weblogs naar de prijs meedingen.

De blogs kunnen meedingen naar prijzen in vijf categorieën: Beste Weblog (overall), Beste Corporate Blog, Beste Podcast, de Blogwurst Award (voor de meest merkwaardige, verrassende of vernieuwende blog) en de Reporters zonder Grenzen Award.
Daarnaast is er een award voor de beste weblog in één van de 10 talen; Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Farsi, Frans, Nederlands, Portugees, Russisch of Spaans.

Vorig jaar won de Argentijnse blog "A Little Respect, I'm Your Mother" de award voor Best Blog. In 2004 was deze eer voor een Chinese blog.

In de eerste fase van de wedstrijd kan het publiek zijn favoriete weblogs opgeven voor de wedstrijd via thebobs.com. Na 30 september zal een internationale vakjury de inzendingen onder de loep nemen en nomineert de jury kandidaten voor de prijzen.

» The BOBs - BEST OF THE BLOGS - Deutsche Welle International Weblog Awards

0 reacties:

Een reactie plaatsen

<< Startpagina