WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

22 november 2006

Blogger Beta

Vorige week ben ik geswitched naar de nieuwe versie van Blogger, Blogger Beta.
In Blogger Beta zitten een aantal nieuwe features waaronder:
- labels
- inloggen met Google account
- keuze uit RSS-formats (atom, RSS 2.0)
- nieuw dashboard

In eerste instantie was ik wel tevreden over de nieuwe versie, maar ik kom nu steeds kleine dingen tegen waaraan ik me zwaar irriteer. Ik ben benieuwd wat andere Blogger-gebruikers hiervan vinden.

1. Labels, reacties etc.
Mijn template ondersteunt geen labels en zorgt er ook voor dat reacties niet meer getoond worden. Kortom, ik mag zelf lekker gaan HTML-len en de nieuwe code in de template plakken.
O ja, als je reageert op dit bericht dan verschijnt er geen reactie. De reactie wordt wel opgeslagen, maar niet getoond. Dit is één van de eerste dingen die ik moet aanpassen...

2. Inloggen met Google-account
In eerste instantie leek me dit wel een goede funtionaliteit, geen aparte inloggegevens meer voor Blogger. Maar helaas, het is een drama. Als je meerdere Gmail-adressen hebt, dan log je regelmatig in en uit voor de verschillende adressen. Vroeger had dat geen invloed op Blogger, maar nu kan ik daar ook elke keer opnieuw inloggen :-(.

3. RSS
Het schijnt dat je het RSS-format kan omzetten naar RSS 2.0 ipv atom, maar waar??? Hetzelfde geldt voor het nieuwe RSS voor reacties, ook nergens te vinden.
Update: er wordt een extra RSS-bestand gepubliceerd in 2.0 format.

4. Updaten van oude posts
Als je in een bericht van 2003 een spatie veranderd, dan verschijnt het bericht direct als nieuw in je RSS-feed en dan ook nog met de datum van de aanpassing. Wie heeft dit nou weer verzonnen?

5. Word verification
Voor elke nieuw bericht of bericht die je aanpast moet je Word verification doen. Ik begrijp dat dit veel SPAM-berichten voorkomt, maar het is vreselijk irritant.
Update: word verification is opeens verdwenen... ik heb toch echt niets veranderd...

Volgens mij heb ik nog veel meer irritatiepuntjes, maar het is wel ff genoeg...

Gelukkig hebben ze ze bij Blogger een blog waarop je de known issues kan vinden.

5 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

test

22 november, 2006 11:52  
Blogger Arnoud zei...

en een nieuwe test

22 november, 2006 11:53  
Blogger KungFused zei...

Dit bericht is verwijderd door de auteur.

25 november, 2006 22:45  
Anonymous KungFused zei...

test failed

25 november, 2006 22:46  
Blogger Blogger: Johan van der Kooij zei...

Ik heb nog niet heel veel opmerkingen over de beta (heb tekort met de vorige versie gewerkt), maar in algemene zin vind ik de comment functie vrij dramatisch (de comment functie zou dezelfde rich edit functies moeten bevatten, maar voor het simpel toevoegen van een hyperlink moet je al aan de HTML). De nieuwe layout functie vind ik wel cool, waar je pagina onderdelen kunt toevoegen, uit een library. Maar als ik daar een HTML part toevoeg, voor een klein stukje hitcouter code, dan hikt het hele verhaal, want hij herkent dat blijkbaar toch niet. Misschien heb je tips.

30 november, 2006 10:48  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina