WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

14 oktober 2006

Domeinregistratie: gouden handel of zonde van het geld?

Ik heb de afgelopen jaren een aantal domeinnamen geregistreerd en één keer wat verkocht. Noe vraag ik me steeds meer af er echt geld met domeinregistratie valt te verdienen en of het wel handig is om elke mooie, grappige of unieke url te registreren.

Er zijn vaak zoveel varianten te bedenken en het ligt er vooral aan hoe je een naam/product in de markt zet. Kijk alleen al naar het buzz-woord van de afgelopen jaren: RSS
Het is maar net wat voor naam je bedenkt en hoe je het in de markt zet: Feedo, Feedster, Feeds4all, rssfeeds, feeds4all, feeder.

Ik begin me steeds meer af te vragen wat ik met de domeinnamen moet die ik heb geregistreerd. Ik weet dat een aantal collega-bloggers ook hele series domeinnamen hebben, maar er volgens mij ook verder niets mee doen.

Sommige domeinnamen zijn (lijken) wel interessant, bijv. webfeed.be en webfeeds.be, en die zal ik zeker lang vasthouden, maar bij een aantal andere zoals bijv. podcast4all.com heb ik grote vraagtekens.

Natuurlijk, het kost maar een tientje per jaar om ze vast te houden, maar als je nooit wat verkoopt dan gaat het over de jaren heen toch aantikken.Wat vinden jullie?
Domeinregistratie: gouden handel of zonde van het geld?

4 reacties:

Anonymous Marc zei...

Leuk dat je dit aanhaalt, ik kreeg vandaag een mail van Dotregistrar dat er weer een domeinnaam dreigt te verlopen. Ik heb er ook een aantal en stel me eigenlijk ook steeds de vraag die jij nu stelt, wat moet ik er mee. Zo'n jaar of 6 geleden was er een gouden handel (o.a. op Afternic) in namen, maar ik merk dat de belangstelling steeds verder afneemt op dat soort veilingsites. Aan de andere kant, er zijn nauwelijks korte com-domeinen te vinden, dus blijkbaar blijft toch iedereen de kat uit de boom kijken.

14 oktober, 2006 21:41  
Anonymous Arnout Veenman zei...

Er zijn bedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in de verkoop van domeinnamen, zoals bijvoorbeeld het Duitse Sedo, dat per maand voor zo'n 3 miljoen euro aan domeinnaam transacties doet, met een gemiddelde verkoopwaarde van 2.000 euro.

Er zit dus absoluut geld in domeinhandel, veel geld zelfs, al moet je wel de juiste domeinnaam hebben, die iemand anders net nodig heeft en die er voor wil en kan betalen!

17 oktober, 2006 11:06  
Blogger Arnoud zei...

Ik heb zelf meegemaakt dat er geld in domeinhandel zit en een deel van m'n vakantie USA ermee bekostigd :-)
Misschien ligt het meer aan het registreren en er daarna niets meer meedoen en moet ik dus actiever op zoek gaan naar een koper.

17 oktober, 2006 18:56  
Anonymous Anoniem zei...

Over cybersquatters gehoord? http://www.rusproject.nl/rusinform/?id=145 In Rusland schijnt strafbaar te zijn.

30 december, 2006 21:44  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina