WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

27 november 2006

TradeTracker gooit met modder?

Zojuist een persbericht van TradeTracker binnen gekregen met de titel "Medewerker Daisycon pleegt klikfraude bij concurrent". De inhoud is als volgt:
Affiliatemarketingpartij Daisycon, onder andere bekend van Affiliates.nl, heeft klikfraude gepleegd bij concurrent TradeTracker. Door het gebruik van een extern gehost iframe-script, genereerde een medewerker van Daisycon op een kunstmatige manier duizenden kliks per dag voor de bij TradeTracker aangesloten klikcampagnes van onder andere SOS-kinderdorpen en KPN.

TradeTracker is binnen 24 uur achter de fraude gekomen en heeft na onderzoek inmiddels de fraude-kliks teruggedraaid en het account van de fraudeur geblokkeerd. Er is ook direct aangifte van fraude gedaan bij de politie. Klikfraude is op dit moment een zeer gevoelig onderwerp, reden dat TradeTracker dit voorval zeer hoog opneemt. Paul van Doorn van TradeTracker: "Wij zijn altijd erg alert op klikfraude aangezien dit ook het vertrouwen van (potentiele) klanten in onze markt kan schaden. Het feit dat een partij als Daisycon zich hier mee inlaat, is dan ook meer dan schandalig".
Ik weet eigenlijk niet wat ik van dit soort persberichten moet vinden. Ik krijg altijd het gevoel van "modder gooien en zwart maken". Natuurlijk is de persoon die klikfraude pleegt verkeerd bezig en moet hij "gestraft" worden en misschien moet zijn straf zelfs zwaarder zijn omdat hij bij een affiliate-bedrijf werkt. Door de eerste alinea lijkt het net alsof hij namens Daisycon heeft gehandeld, maar is dit wel zo? Ze hadden beter de naam van de medewerker kunnen publiceren...

Ik snap TradeTracker niet helemaal... waarom stuur je hier een persbericht over? Laten zien dat je fraude hebt opgespoord, daarnaast de concurrentie even zwart maakt en dan maar hopen dat klantjes overstappen?

9 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Vraag eens aan tradetracker hoe ze aan hun eerste publishers zijn gekomen?????? GESTOLEN van een concurrent!!! Hoe ik dat weet? Omdat ik benaderd werd op een emailadres dat ik speciaal had aangemaakt voor die concurrent en die nergens anders bekend was! Dit alles is bevestigd door de concurrent. En ze hebben toen meteen ook actie ondernomen.

27 november, 2006 20:30  
Blogger Arnoud zei...

Misschien had die concurrent ook een persbericht uit moeten sturen...

28 november, 2006 08:46  
Anonymous Marko Dobroschelski zei...

Hellaas gaat hier weer op als het opgeschreven is zal het wel waar zal zijn.
Graag wil ik iedereen erop wijzen dat dit enkel een berichtgeving is van TT. Er is bij ons (daisycon) in ieder geval inhoudelijks niets bekent waarop deze berichtgeving betrekking op zou hebben.

28 november, 2006 09:25  
Blogger Arnoud zei...

Zie ook:
MolBlog - Moddergooien in affiliate marketing
DutchCowboys - Medewerker pleegt klikfraude bij concurrent

28 november, 2006 09:37  
Blogger Arnoud zei...

Zie ook:
Marketingfacts - TradeTracker gooit met modder?
Affiliates forum - Moddergooien in affiliate marketing

28 november, 2006 17:24  
Blogger Arnoud zei...

Daisycon persbericht:

Beschuldigd door TradeTracker

Afgelopen maandag is Daisycon valselijk beschuldigd van klikfraude door de concurrent TradeTracker.

Uiteraard geschrokken en verontwaardigd over de manier waarop deze informatie naar buiten is gekomen, lazen wij gisteren en vandaag het nieuws dat in de media wordt verspreid. Volgens TradeTracker zou Daisycon klikfraude hebben gepleegd. Tot op heden ontbreekt nog elke onderbouwing op deze uitspraak.

We kunnen met zekerheid zeggen dat Daisycon uiteraard niets met klikfraude van doen heeft. We zullen deze valse beschuldiging dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. In overleg met onze advocaat over welke stappen het beste ondernomen kunnen worden jegens de valse aantijgingen van TradeTracker.

We betreuren het ten zeerste dat onze naam op deze manier gebruikt wordt en dat de bedrijfstak op deze wijze in het nieuws moet komen.

Note:
Sinds september 2006 is er overleg tussen TradeDoubler, M4N, Daisycon en Zanox om een kwaliteitskeurmerk in te voeren voor affiliatemarketingbedrijven en om cowboypraktijken in de communicatie tegen te gaan. TradeTracker is niet aangesloten bij het initiatief en zegt er ook niet voor open te staan.

28 november, 2006 17:24  
Anonymous Anoniem zei...

Ik vind het erg triest als een concurrent dan op deze manier een persbericht uitbrengt over een concullega. Zo verziek je niet alleen de markt maar er is totaal geen reden ervoor om hier Daisycon in te betrekken. Bovendien is Tradetracker zelf ook geen lievertje, want zij sluiten contracten af met merchants met als voorwaarde dat ze niet meer met Daisycon zullen samenwerken.

04 december, 2006 11:36  
Anonymous Pim zei...

Ik lees net dat Daisycon het kortgeding heeft gewonnen maar dat de rechter het wel zeer aannemlijk acht dat ene De Fockert (wat blijkbaar de bewuste werknemer is van Daisycon) wel degelijk de klikfraude gepleegd heeft. Ik zou zeggen dat je als werkgever dan wel de verantwoordelijkheid hebt over wat een werknemer doet. Ontslaan die de Fockert en Daisycon mag en hun excuses aan gaan bieden.

30 maart, 2007 10:44  
Blogger Arnoud zei...

TradeTracker verliest rechtzaak van Daisycon?

30 maart, 2007 12:07  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina