WebDrain

Nieuws en informatie over marketing, rss, weblogs, webfeeds, zoekmachines en andere webonderwerpen.

29 maart 2007

TradeTracker verliest rechtzaak van Daisycon?

DaisyconTradeTracker
Eind november stuurde TradeTracker een persbericht waarin zij een medewerker van Daisycon beschuldigde van het genereren van fraudeuze kliks. Volgens Hyped heeft Daisycon een rechtzaak tegen TradeTracker aangespannen en gewonnen en moet TradeTracker de eerdere beschuldigingen rectificeren.

Als dit inderdaad het geval is, dan ben ik benieuwd of TradeTracker zo netjes is om wederom een persbericht toe te sturen naar de personen die de eerste ook hebben ontvangen. We wachten af....

Update 17.00uur
Daisycon heeft inderdaad de rechtzaak gewonnen, Ik vind de laatste zin wel een beetje vreemd...:
Daisycon wint rechtszaak (29-03-2007)
Op of omstreeks 27 november 2006 en 11 december 2006 heeft TradeTracker persberichten doen uitgaan waarin zij gesteld heeft dat Daisycon betrokken zou zijn bij klikfraude.

Daisycon was zeer verontwaardigd over de aard en wijze van deze beschuldiging en heeft betrokkenheid stellig van de hand gewezen. Om rectificatie te verkrijgen moesten we helaas een kort geding aanspannen. Het kort geding heeft op 14 maart 2007 voor de rechtbank van Zwolle - Lelystad gediend.

Gisteren heeft de rechter uitspraak gedaan en heeft geoordeeld dat er jegens Daisycon een onrechtmatige daad is begaan. De rechter gaat hierbij in op de eis van Daisycon en gebiedt TradeTracker een rectificatie te plaatsen in zowel online als offline media.

Daisycon is tevreden met het vonnis en ziet op basis van de door TradeTracker ingebrachte bewijsvoering de zaak inhoudelijk als afgedaan. De door ons in te dienen schadeclaim zal de zaak voorgoed sluiten.
[Persbericht Daisycon]
Update 30 maart 12.00uur
Persbericht: TradeTracker teleurgesteld

TradeTracker heeft het kort geding dat concurrent Daisycon had aangespannen verloren. Ze moet van de rechter een rectificatie plaatsen waaruit blijkt dat TradeTracker onrechtmatig heeft gehandeld tegenover Daisycon door in persberichten waar het kort geding over ging te stellen, dan wel te suggereren dat Daisycon betrokken zou zijn bij klikfraude. TradeTracker is niet veroordeeld tot betaling van een voorschotbedrag op de door Daisycon gevorderde schade.

TradeTracker wijst er overigens op dat de rechter over de rol van De Fockert in het kader van de gestelde klikfraude heeft geoordeeld dat eigen onderzoek van TradeTracker aanleiding gaf tot de verdenking dat De Fockert daarbij betrokken was. Ook oordeelde de rechter dat een door onafhankelijk forensisch onderzoekbureau Fox-IT opgesteld onderzoeksrapport van 11 januari jl. aannemelijk maakt dat De Fockert klikfraude heeft gepleegd. Niet gebleken is echter, aldus de rechter, dat Daisycon achter de bedoelde klikfraude zou zitten. Om die reden acht de rechter dat aan de zijde van Daisycon geen sprake is van enige onrechtmatigheid. Voorts acht de rechter Daisycon als werkgever niet aansprakelijk, omdat volgens de rechter niet gebleken is dat Daisycon De Fockert opdracht heeft gegeven tot het plegen van klikfraude.

TradeTracker zal gehoor geven aan het vonnis van de rechter, maar laat het er niet bij zitten. Ze overweegt in hoger beroep tegen de kort geding uitspraak te gaan. Verder is TradeTracker voornemens juridische stappen te ondernemen tegen De Fockert. Paul van Doorn van TradeTracker: "Uiteraard zijn wij teleurgesteld in de uitspraak van de rechter. We vinden het onder andere jammer dat de rechter aan de hand van het bewijsmateriaal zoals een onderzoeksrapport aannemelijk acht dat de klikfraude door De Fockert gepleegd is, maar concludeert dat Daisycon als werkgever hier niet aansprakelijk voor is en ook niet anderszins onrechtmatig heeft gehandeld. Aangezien we dit ervaren als een tegenslag in de bestrijding van klikfraude, beraden we ons over een hoger beroep en juridische stappen tegen De Fockert".


En volg de discussie op Marketingfacts, het modder gooien gaat door :-)

3 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

fraude bestrijding?
dan zouden ze eerst van doorn zelf op moeten bergen, volgens mij heeft hij zelf een lange geschiedenis als klikfraudeur met zijn sites click2care en clickpoints.

05 april, 2007 14:42  
Anonymous Anoniem zei...

Dit bericht is verwijderd door de beheerder van een blog.

09 oktober, 2007 16:15  
Anonymous Anoniem zei...

Zo Zo Er bleef maar modder gooien tussen bijde partij van allelei kanten en hoeken. Nou het is alleen maar beter vooor derde partij affiliate. Maar ja wie is de kat wie is de muis?

13 oktober, 2007 14:02  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina